Στα δύο οι Λαφαζανικοί, συνάντηση με τον Τσίπρα ζητάει η Δούρου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής καθώς υπάρχουν ριζικές διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της παράταξης Δούρου.

Πέντε σύμβουλοι, που έχουν εκλεγεί με την παράταξη της πλειοψηφίας, με χθεσινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν τον νέο προϋπολογισμό και ασκούν οξύτατη κριτική στην περιφερειακή αρχή. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι σύμβουλοι Αννα Βασιλάκη, Φλώρα Νικολιδάκη, Μαρίνα Κούκα , Ζωή Ράικου, που έχουν προσχωρήσει στη ΛΑΕ, και ο Μάκης Μαντάς

από την ΚΟΕ. Από αυτούς μόνο η Φ. Νικολιδάκη και ο Μ. Μαντάς έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της κ. Δούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προϋπολογισμό της περιφέρειας αναμένεται να καταψηφίσει και ο Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθηγητής στο ΕΜΠ. Διαφορετική αναμένεται να είναι η στάση των μελών της ΛΑ.Ε. που έχουν θέση αντιπεριφερειάρχη. Συγκεκριμένα οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρίλης (Πειραιά), Κ. Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής), Ε. Τασούλη (Διοικητικού), Π. Αθανασιάδης (Ψηφιακής Πολιτικής) συμμετείχαν προχθές σε συνεδρίαση της Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και υπεραμύνθηκαν της υπερψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με κύκλους της Ρένας Δούρου ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, με πρόβλεψη για την προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση στα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά) και με ένα μεγάλο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων προϋπολογισμού 924 εκατομμυρίων ευρώ. Για την Ρ. Δούρου το 2015 ήταν έτος θεμελιώδους συγκρότησης και σύστασης αυτονόητων που έλειπαν ενώ το 2016 χαρακτηρίζεται ως έτος υλοποίησης με όρους διαφάνειας, κοινωνικής λογοδοσίας και αποτελετεσματικότητας.

Συγκεκριμένα και με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της οικονομίας της χώρας, ο προϋπολογισμός του 2016 επιδιώκει: να βάλει τις βάσεις για μια ανάπτυξη η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας και παράλληλα να εκσυγχρονίσει υποδομές (αντιπλημμυρικά, έργα αποχέτευσης, κ.α., προώθηση νέου συστήματος στη διαχείριση των απορριμμάτων). Και επιχειρεί να το πράξει τούτο μέσα από 863 έργα, αξίας πάνω από 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Και αν η Ρένα Δούρου δείχνει σήμερα να δέχεται ένα σημαντικό πλήγμα στην πλειοψηφία της μεγαλύτερα δείχνουν τα προβλήματα ανάμεσα στα μέλη της ΛΑΕ μου εμφανίζονται διχασμένα καθώς οι μισοί θα υπερψηφίζουν και οι άλλοι μισοί θα καταψηφίζουν τον προυπολογισμό.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν τα σύννεφα στις σχέσεις της Ρένας Δούρου με το Μαξίμου καθώς με σημερινή της επιστολή η Περιφερειάρχης Αττικής ζητά άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, «προκειμένου να του εκθέσουμε την κρισιμότητα του ζητήματος λόγω της δυσχερούς κατάστασης που θα δημιουργήσει για τις Περιφέρειες η συγκεκριμένη ρύθμιση και να ζητήσουμε την παράταση του σημερινού καθεστώτος για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο - κάτι που στην ουσία δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόσθετο οικονομικό κόστος για το ελληνικό κράτος».

The post Στα δύο οι Λαφαζανικοί, συνάντηση με τον Τσίπρα ζητάει η Δούρου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα