Στα χέρια του Βενιζέλου το μέλλον του Κουκουλόπουλου στο ΠΑΣΟΚ

Σε «πονοκέφαλο» για τον Ευ. Βενιζέλο, εξελίσσεται η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλου.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Όχι μόνο καταψήφισε στο πολυνομοσχέδιο, το άρθρο 81 για την Δημοτική Αστυνομία, αλλά με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δήλωσε πως «η κρατικοποίηση της δημοτικής αστυνομίας

είναι μεταρρύθμιση τουρκομπαρόκ». Εξηγώντας σε συνομιλητές του την στάση του ο κ. Κουκουλόπουλος έλεγε πως θα ήταν ασυνεπές με την προσωπική του διαδρομή να υπερψηφίσει ένα τέτοιο άρθρο καθώς ο ίδιος, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είχε δρομολογήσει την ίδρυσή της Δημοτικής Αστυνομίας. Ωστόσο, στην Χ. Τρικούπη υπήρξαν αντιδράσεις καθώς αρκετοί θεωρούσαν πως ο κ. Κουκουλόπουλος δεν είναι απλός βουλευτής, αλλά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ως εκ τούτου η στάση του είναι προβληματική. Ορισμένοι ζητούσαν από τον κ. Βενιζέλο, μάλιστα, να τον καθαιρέσει από την θέση αυτή, στην οποία τον τοποθέτησε προ μερικών εβδομάδων. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν και για διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος δεν αποκαλύπτει προς το παρόν τις προθέσεις του, παρότι φέρεται να φλερτάρισε με την ιδέα της διαγραφής.

Ο ίδιος ο κ. Κουκουλόπουλος, αναγνώριζε ότι υπάρχει θέμα και σε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, του το είπε. «Είμα ορισμένος από τον πρόεδρο και όχι εκλεγμένος, άρα πρέπει να αναμένω την απόφαση του» έλεγε σε συνομιλητές του, δείχνοντας ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Πάντως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν του ζήτησε παραίτηση στις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες τους.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην Χ. Τρικούπη για τον πρώην υπουργό, είναι πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραδέχθηκε (Mega) πως «υπάρχει θέμα από την αρνητική ψήφο του Κουκουλόπουλου» καθώς «είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και έχει και συμβολική σημασία ότι καταψήφισε. Θα γίνουν συζητήσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την υπόθεση Κουκουλόπουλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα