Σώθηκε χάρη στο κινητό του: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μακελειό στο Παρίσι [βίντεο]

Η ιστορία του επιζώντα από το μακελειό στο Παρίσι θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής παραγωγής. Ο Σιλβέστρε ξεγέλασε τον θάνατο δύο φορές μέσα σε διάστημα ενός λεπτού.

Ο άνδρας βρίσκονταν κοντά στο στάδιο Stade de France. Εκεί, δηλαδή, που ξεκίνησε ο εφιάλτης. Οι πρώτες εκρήξεις έξω από το στάδιο, όπου διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς συντονισμένων επιθέσεων που είχαν ως τραγικό απολογισμό 153 νεκρούς

και περίπου 200 τραυματίες.

Ο Σιλβέστρε δείχνει το κινητό του, το οποίο σταμάτησε μια σφαίρα, ενώ το δερμάτινο μπουφάν του τον έσωσε από μία δεύτερη!

Attentat au #StadeDeFrance > "C'est mon portable qui m'a sauvé", témoigne Sylvestre qui était aux abords du stade https://t.co/lIQq3R3OYs

— iTELE (@itele) November 14, 2015

«Ήταν κόλαση»

Με την εισβολή της αστυνομίας, τον θάνατο τεσσάρων δραστών και 118 αθώων ανθρώπων ολοκληρώθηκε, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, η ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου δεκάδες άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.

Οι δράστες της επίθεσης βράδυ στον συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν. Αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για δέκα τρομακτικά λεπτά κατά τα οποία οι ένοπλοι με γάζωναν με καλάσνικοφ τους θεατές, «τον έναν μετά τον άλλον».

The post Σώθηκε χάρη στο κινητό του: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μακελειό στο Παρίσι [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα