Σοκαριστική απαγωγή μέρα μεσημέρι στη Χαλκιδική

Έριξαν χάπια στον καφέ, τους έκαναν ενέσεις υπνωτικών και τους απήγαγαν ζητώντας 5.000.000 ευρώ! Τι λάθος έκαναν.

Όλα ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου όταν 41χρονος Ρώσος παρέλαβε με το αυτοκίνητό του από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τον 51χρονο συμπατριώτη του δήθεν για να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά.

Τον οδήγησε, ωστόσο, σε σπίτι ενός οικισμού στη Νέα

Σκιώνη Χαλκιδικής όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια του χορήγησε ουσίες ενδοφλέβια για να είναι σίγουρος ότι θα κοιμηθεί. Λίγες ώρες αργότερα, ο απαγωγέας έπεισε την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο γιο του θύματος να τον ακολουθήσουν. Τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο ίδιο σπίτι που βρισκόταν ήδη ο 51χρονος και τους κοίμισε με τον ίδιο τρόπο!

Την επόμενη μέρα ο δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει. Προηγουμένως είχε πάρει από το θύμα 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες εξαναγκάζοντας το να του αποκαλύψει τον κωδικό pin της μιας κάρτας.

Την επόμενη κιόλας ημέρα της ομηρίας, ωστόσο, τα μέλη της οικογένειας εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του «αρχηγού» και την απροσεξία ενός 35χρονου συνεργού του από το Καζακστάν που είχε αφήσει να τους επιτηρεί και κατάφεραν να ελευθερωθούν και να καταφύγουν στο αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας.

Οι δράστες συνελήφθησαν και στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, 205 ευρώ και 61.300 ρούβλια. Εντοπίστηκε επίσης κι ένας μεγάλος αριθμός από άγνωστες φαρμακευτικές ουσίες σε υγρή μορφή και χάπια που εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα