Σκοτώνει και δεν πληρώνει – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε φέτος περισσότερες από 15 εκτελέσεις

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορες ανατριχιαστικές ιστορίες για το πώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξοντώνει τους εχθρούς του. Μάλιστα, κάποτε κυκλοφόρησε ότι έριξε μια θεία του στα σκυλιά αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ. Όμως το ότι έχει εκτελέσει κόσμο και κοσμάκη δι’ ασήμαντον αφορμή, αυτό είναι γεγονός.

Σύμφωνα με την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε φέτος εντολή για την εκτέλεση δεκαπέντε ανθρώπων, ανάμεσά τους και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με την κατηγορία πως αμφισβήτησαν την εξουσία του. Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό

πρακτορείο Yonhap και το Reuters, μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν είναι και ένας υφυπουργός ο οποίος παραπονέθηκε για την κρατική πολιτική.

«Δικαιολογίες ή λογικές εξηγήσεις δεν υπάρχουν για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος κυβερνά και εξουσιάζει πάντα . Αν υπάρχει οποιαδήποτε αντίρρηση, την εκλαμβάνει ως πρόκληση στην εξουσία και κλείνει το θέμα με εκτελέσεις» δήλωσε ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

«Στους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, δεκαπέντε ανώτεροι αξιωματούχοι εκτελέστηκαν» είπε ο ίδιος. Δεν αποκλείεται όμως να έχουν εκτελεστεί για ανυπακοή πολλοί περισσότεροι άνθρωποι και να μην έχει διαρρεύσει.

Το 2013, ο Κιμ εκτέλεσε τον θείο του που κάποτε θεωρείτο «νούμερο 2» στους κύκλους εξουσίας της Πιονγιάνγκ, κατηγορώντας τον για διαφθορά και διάπραξη εγκλημάτων με σκοπό την πρόκληση ζημιάς στην οικονομία. Μαζί του, υπενθυμίζει το Reuters, εκτελέστηκαν και άλλοι αξιωματούχοι.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας ανέφερε ακόμα πως ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα ταξιδέψει αυτό το μήνα στη Μόσχα καλεσμένος του Πούτιν, για να παραστεί σε εκδήλωση για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου - αν αυτό ευσταθεί θα είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2011.

The post Σκοτώνει και δεν πληρώνει – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε φέτος περισσότερες από 15 εκτελέσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα