Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ζητήσουν από την UEFA την έκπτωση του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο κίνδυνος να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπαρκτός μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να ζητούν τον αποκλεισμό των πρωταθλητών Ελλάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ...

Αυτό βέβαια έχει μια βάση και ο κίνδυνος προκύπτει,

αν αποδειχθεί ότι υπήρξε δωροδοκία – δωροληψία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Στο κατηγορητήριο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη υπάρχει η κατηγορία για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, ενώ αυτολεξεί αναφέρει πως «ο στόχος επετεύχθη».

Με βάση αυτό είναι απολύτως λογικό και προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσουν την υπόθεση, δηλαδή να ζητήσουν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρώτος της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο ο δεύτερος να πάει στα προκριματικά.

Αποκλεισμός μεμονωμένων ομάδων από την Ευρώπη έχει πραγματοποιηθεί ξανά, όπως με τον Ολυμπιακό Βόλου, την Φενέρ και την Μέταλιστ που αποδείχθηκε ότι είχε άμεση εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων. Πάντως, να σημειωθεί, βάσει του κανονισμού ότι κυρώσεις ποινικές δεν επιβάλλονται μόνο στην ομάδα που έστησε το παιχνίδι, αλλά και σε εκείνη που συμμετείχε σε χειραγωγημένο αγώνα και η ποινή φτάνει μέχρι και υποβιβασμό.

The post Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ζητήσουν από την UEFA την έκπτωση του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα