Σήμερα αποφασίζεται η ένταξη των δυο μεγάλων τουριστικών επενδύσεων σε fast track

Δυο μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, ο προϋπολογισμός των οποίων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, αναμένεται να υπαχθούν στο καθεστώς fast track.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία ιδιαίτερα μετά από μια περίοδο που λείπουν οι επενδύσεις και η χώρα έχε βυθιστεί σε ύφεση, δίνοντας κάποια ελπίδα αισιοδοξίας.

Για τα νέα έργα συγκεκριμένα,

το Δ.Σ του «Invest in Greece» πρότεινε τον χαρακτηρισμό τους ως «Στρατηγικών Επενδύσεων» και την ένταξή τους σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track) θα ενημερωθεί αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα είναι δύο και αφορούν τουριστικές επενδύσεις. Ο υφυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία του «Invest in Greece» όπου θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σ. Ησαϊα και θα ενημερωθεί για τα νέα έργα που προτείνεται να χαρακτηριστούν ως «Στρατηγικές Επενδύσεις» και να ενταχθούν στο καθεστώς Fast Track.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επένδυση αφορά τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού χωριού στην Κοιλάδα Ερμιονίδος στην Αργολίδα, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, γήπεδο και κτίριο λέσχης golf κατηγορίας championship, beach club και παραθεριστικές κατοικίες. Το αίτημα υπεβλήθη από την εταιρεία «MINDCOMPASS OVERSEAS Α.Ε».

Η δεύτερη επένδυση αφορά τη δημιουργία τουριστικού θέρετρου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με ξενοδοχείο 5 αστέρων, γήπεδα γκολφ και πολυτελείς κατοικίες . Το αίτημα στο Ιnvest in Greece υπεβλήθη από την εταιρίας «ΠΡΑΒΙΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα