Ο σεισμός στο Πακιστάν γέννησε ένα νέο νησί στην Αραβική Θάλασσα! [βίντεο]

Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Πακιστάν μέσα στην ατυχία τους καθώς ο φονικός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ προκάλεσε άνοδο του πυθμένα της θάλασσας δημιουργώντας το νησί σε ύψος περίπου 600 μέτρων στην ακτή της Γκουάνταρ, στην Αραβική Θάλασσα.

Τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν εικόνες μίας έκτασης βραχώδους εδάφους ηοποία αναδύεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

με το πλήθος που βρισκόνταν συγκεντρωμένο στην ακτή να παρακολουθεί με έκπληξη.

Την ίδια ώρα ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία υπερβαίνει τους 238. Ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

Η ένταση του σεισμού ήταν τέτοια που έγινε αισθητός μέχρι την Ινδία και το Ιράν!

Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης ενώ στην επαρχία του Μπαλουχιστάν που επλήγη περισσότερο έχουν αναφερθεί τραυματιστεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι λόγω της κατάρρευσης σπιτιών. Σημειώνεται πως το 90% των κατοικιών που ήταν κατασκευασμένα από λάσπη έχουν καταρρεύσει στην εν λόγω περιφέρεια.

Το Μπαλουχιστάν είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Σπαράσσεται όμως από τη βία εναντίον της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουχιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα