Σε ύφεση αλλά ακόμα επικίνδυνη η φωτιά στο Μαρκόπουλο – Εικόνες από την πύρινη λαίλαπα

09:24 3/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Χεροβούνι.

Λόγω των ισχυρότατων ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια, πέργκολες, τέντες, αυλές, αποθήκες και στάνες.

Η φωτιά αυτή την ώρα είναι σε ύφεση ενώ μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 100 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 72 άτομα πεζοπόρο ενώ απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Κάτοικοι με κουβάδες στα χέρια και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους τρέχουν να σώσουν την περιουσία τους.

Σύμφωνα

με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι άνεμοι έχουν κοπάσει, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για τις κατοικίες της περιοχής αλλά και το δάσος του Κουβαρά.

1 από 24 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Οι Αρχές είχαν δημιουργήσει από νωρίς αντιπυρικές ζώνες με την ελπίδα ότι θα έθεταν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, οπότε θα αποσύρονταν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο ενώ οι φλόγες της προκάλεσαν ζημιές σε κτίσματα και πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας - Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Είναι μεγάλος πάντως ο φόβος αναζωπύρωσης, καθώς η φωτιά έκαψε πολλές ελιές και όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες η ελιά είναι από τα δέντρα που κρατάει ζωντανή τη φλόγα και με την παραμικρή ενίσχυση του ανέμου, θα αναζωπυρωθεί η φωτιά.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση, καλώντας κάθε ιδιώτη ο οποίος έχει φορτηγό - υδροφόρα να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στο Ιππόδρομο, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο πυρόσβεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα