Σε προεκλογικό πυρετό η Κουμουνδούρου, μετράει τα κουκιά και εκτιμά στο 5% το… «ΕΑΜ» του Λαφαζάνη

Η επικείμενη ίδρυση του νέου κόμματος μέσω της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και η σοβαρή πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών το φθινόπωρο έχουν προκαλέσει δημοσκοπικό πυρετό στην Κουμουνδούρου και στα στελέχη της κυβέρνησης, με την προσπάθεια αποτίμησης των κοινωνικών τάσεων να είναι αγωνιώδης.

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη» στο Μαξίμου θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία για τη νέα

συμφωνία η «ομάδα Λαφαζάνη» - δηλαδή, περί τους 25 βουλευτές - θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμούν ακόμη ότι οι «λαφαζανικοί» θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα σε συνεργασία με το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το δημοσίευμα προσθέτει πώς «είναι τόσο βέβαιοι ότι θα γίνει αυτό που άρχισαν να τους “μετρούν” δημοσκοπικά, αν και αναγνωρίζουν ότι τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη εξαγγείλει επισήμως την ίδρυση νέου κόμματος είναι δύσκολες οι ακριβείς μετρήσεις. Με διάφορες εκτιμήσεις ωστόσο και αναγωγές δίνουν το πολύ ένα 5% στον νέο πολιτικό φορέα».

Και το όνομα αυτού; Και σε αυτή την περίπτωση το… ρεπορτάζ των κυβερνητικών έχει προχωρήσει. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας σκέφτονται να βαφτίσουν… ΕΑΜ το νέο κόμμα, δηλαδή «Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο».

Ο ΒΗΜΑτοδότης αναφέρει ότι από τη στιγμή που οι περίπου 25 αυτοί βουλευτές δεν πρόκειται να παραδώσουν τις έδρες τους, η κυβέρνηση αναζητεί τον κατάλληλο χρόνο για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Οι απόψεις διίστανται, κάποιοι (Βούτσης, Παππάς, Γεροβασίλη) επισημαίνουν ότι το «γοργόν και χάριν έχει», ενώ άλλοι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα (Φλαμπουράρης, Δραγασάκης) εισηγούνται να γίνουν οι εκλογές αργότερα.

Όπως και να ‘χει όμως, το βέβαιο – όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα – είναι ότι στην Κουμουνδούρου κάνουν συνεχώς μυστικές δημοσκοπικές εκτιμήσεις. «Σύμφωνα με αυτές, και τα επτά υπάρχοντα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά, προσοχή, μετράνε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο. Για την τρίτη θέση πήρε κεφάλι το Ποτάμι και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με μειωμένα όμως τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Ακόμη, οι εκτιμήσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μπαίνει οριακά στη Βουλή και το κόμμα του κ. Λεβέντη, πλην όμως δεν το θεωρούν και τόσο σίγουρο».

The post Σε προεκλογικό πυρετό η Κουμουνδούρου, μετράει τα κουκιά και εκτιμά στο 5% το… «ΕΑΜ» του Λαφαζάνη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα