Σε Λευκωσία και Ηράκλειο τα δύο πρώτα εντός του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα

Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, ήρθαν σε συμφωνία και τελικά ο Παναθηναϊκός θα αγωνίστει μπροστά σε κοινό στις δύο πρώτες αναμετρήσεις εντός έδρας.

Κάτι ότι δεν ήταν καλό για το πρεστίζ της διοργάνωσης, κάτι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αλλάξει τακτική και είχε ρίξει νερό στο κρασί του μαζί με τον Μπερτομέου και τελικά ο Παναθηναϊκός

θα αντιμετωπίσει εκτός Αθηνών με την παρουσία φιλάθλων του τις Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Συγκεκριμένα, τους Ισπανούς θα τους υποδεχθεί τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης στη Λευκωσία στο 6000 θέσεων «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και τους Ρώσους στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο για την 4η αγωνιστική, σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 5200 θέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Η Ευρωλίγκα σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή της να διαφοροποιήσει την ποινή σε βάρος του Παναθηναϊκού για διεξαγωγή των πρώτων εντός έδρας αναμετρήσεών του τη νέα χρονιά κεκλεισμένων των θυρών, μεταφέροντας αυτές τις αναμετρήσεις σε έδρες τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα μακριά απ' την Αθήνα. Η απόφαση αυτή επισπεύδει τη θέσπιση νέων κανονισμών, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή απ' την προσεχή χρονιά κι επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, προς όφελος της μπασκετικής κοινωνίας.

Αυτή η αλλαγή στην ποινή του Παναθηναϊκού αποφασίστηκε έχοντας στο μυαλό τούς φιλάθλους, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και τους νέους κανονισμούς, που θα εφαρμοστούν αυτή τη χρονιά. Η ποινή, για τα όλα όσα οδήγησαν σ' αυτή, ισχύει: Όχι αναμετρήσεις στο Ο.Α.Κ.Α.. Την ίδια ώρα, δράττουμε της ευκαιρίας να δώσουμε στο μεγάλο όγκο φίλων της ομάδος εκτός πόλεως την ευκαιρία να απολαύσει κατ' ιδίαν κάτι το οποίο δε θα μπορούσε σε διαφορετική περίπτωση: Μία αναμέτρηση Ευρωλίγκας. Ευελπιστούμε πως τα γεγονότα κι οι παραβάσεις, που τιμωρήθηκαν, δε θα επαναληφθούν. Αλλά επίσης ευελπιστούμε πως, μεταφέροντας αυτές τις αναμετρήσεις σε μέρη όπως η Κύπρος κι η Κρήτη, ο φίλαθλος κόσμος, που δεν έχει τη συχνή δυνατότητα να το κάνει, θα απολαύσει ζωντανά μία αναμέτρηση Ευρωλίγκας, μετατρέποντας ένα αρνητικό σε θετικό γεγονός προς όφελός τους».

Από την πλευρά της η Κυπριακή Ομοσπονδία έβγαλε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον πρώτο αγώνα Ευρωλίγκας στην ιστορία που θα διεξαχθεί σε κυπριακό έδαφος.

«Στην Κύπρο για να δώσει τον αγώνα του με την ισπανική Βιτόρια Λαμποράλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Turkish Euroleague Airlines, θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός στις 25 Οκτωβρίου. Αυτό φαίνεται να είναι το χαρμόσυνο αποτέλεσμα της από κοινού επιθυμίας του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, απ' τη στιγμή που ήταν γνωστή η τιμωρία της έδρας των «πρασίνων» για τον αγώνα αυτό.

Η Κ.Ο.Κ. εδώ και καιρό ήταν σε επαφές με τους ανθρώπους της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, οι οποίοι έδειξαν τεράστια επιθυμία να αγωνιστούν μπροστά στους πολλούς φίλους της ομάδας στην Κύπρο. H επίσημη ανακοίνωση της Ευρωλίγκας δίνει στο όνειρο των Κύπριων φίλων του μπάσκετ σάρκα και οστά, μια κι η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της ευρωπαϊκής ηπείρου θα δώσει επίσημο αγώνα στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα φιλοξενήσει παιχνίδι της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό αποτελεί μέγιστη τιμή, τόσο για την Κ.Ο.Κ., όσο και για τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα κι αναπόφευκτα η κλειστή αίθουσα «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», αναμένεται να είναι πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού στην Κύπρο

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα