Σαν σήμερα πέθανε η Μαλβίνα Κάραλη

08:27 7/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Η σάτιρά της έσπασε κόκκαλα. Ακόμη και σήμερα, τα βίντεό της είναι από τα πιο δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα ενώ πολλοί λένε πως αν ζούσε σήμερα η Μαλβίνα Κάραλη δεν θα είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί κανέναν πολιτικό.

Τα έκανε όλα- από αρθρογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια σατιρικών ειδήσεων μέχρι… αρχοντορεμπέτισσα για λίγους μήνες, η Μαλβίνα Κάραλη υπήρξε one of a kind. Με το χιούμορ, την αστική παιδεία αλλά και το αδάμαστο πολιτικό ένστικτο κατάφερνε μέσα από τη δουλειά της να παράγει πολιτική σκέψη. Ακόμα και τις ημέρες που έδινε τη δική

της μάχη με τον καρκίνο η Μαλβίνα όχι μόνο δεν λύγισε αλλά μας παρέδωσ κείμενα εξαιρετικής ομορφιάς και βαθιάς σκέψης.

Η μεγάλη δημοσιογράφος γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1954 στη Χαλκίδα υπό το βαπτιστικόν Μαρία Ελένη Σακκά. Φοίτησε στο Αρσάκειο και από εκεί κυβερνητική στο Παρίσι. Επιστρέφοντας εργάσθηκε για την Απογευματική, την Ελευθεροτυπία, το Φαντάζιο, τα Επίκαιρα, τη Γυναίκα, το Κλικ, το Ο1, το Symblo του Επενδυτή. Ωστόσο η τηλεοπτική της εμφάνιση τόσο στο Seven όσο και με τα σατυρικά δελτία ειδήσεων Malvina Line (ΣΚΑΪ), Malvina Hostess (Mega), Μalvina Rixten, ήταν αυτά που την καθιέρωσαν στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα η Μαλβίνα Κάραλη υπήρξε και συγγραφέας. Έγραψε τα βιβλία «Αθώος σαν αγαπημένος» (εκδ. Καστανιώτη), «Τα κορίτσια της Σαβάνα» (εκδ. Νεφέλη), «Πιο πολύ, πιο πολλοί» (εκδ. Αστάρτη), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες», την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»)αλλά και μια σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα» (εκδ. Αστάρτη).


Keywords
Τυχαία Θέματα