Σαμαράς: Τώρα ψηφίζουμε για ευρώ ή χρεοκοπία

«Σήμερα ψηφίζουμε για το εάν θα διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ευρωζώνη ή θα οδηγηθούμε στην διεθνή απομόνωση και θα καταλήξουμε στη δραχμή», είπε ο πρωθυπουργός μόλις πήρε το λόγο στη συνεδρίαση του πολυνομοσχεδίου, κάνοντας δραματική έκκληση σε όλους να υπερψηφίσουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη) λέγοντας: «Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφαση που χρειάστηκε να πάρει η ελληνική αντιπροσωπεία τα τελευταία 40 χρόνια. Να μιλήσουμε λοιπόν με ωμή

ειλικρίνεια. Πολλά από τα μέτρα που παίρνουμε σήμερα είναι σωστά. Είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε μόνοι μας να κάνουμε εδώ και χρόνια. Υπάρχουν όμως και άλλα που είναι άδικα. Δεν υπάρχει λόγος να τα ωραιοποιούμε. Αλλά και τα σωστά και τα άδικα είναι συμβατικές υποχρεώσεις που ήδη έχει αναλάβει η χώρα».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του –με αφορμή τα επεισόδια στους διαδρόμους που οδήγησαν σε απόσυρση τροπολογίας για τους υπαλλήλους της Βουλής- προς την αντιπολίτευση:  «Αν υπάρχουν παρατάξεις που χαϊδεύουν αυτιά την ίδια στιγμή που κόβουμε από αγρότες και συνταξιούχους, να ξέρουν ότι προνόμια προστατεύουν, όχι τη δικαιοσύνη, περιφρονώντας την κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα