Υδροναύτες: τι έγινε στο διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων στο Κατάκολο Ηλείας

21:26 7/11/2012 - Πηγή: Econews

Tο Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία το  διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων στο Κατάκολο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012.

Στο διήμερο συμμετείχαν εκτός από τους διοργανωτές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα Πύργος εν δράσει, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι σχολές κατάδυσης Nek TecRek και Proteas Diveαπό την Αχαΐα και Ionian Dive Center από την Μεσσηνία, και οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου

Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και των Οικολόγων Πράσινων, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ανέλαβαν η εφημερίδα Πατρίς και ο Voxfm.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Πύργου με συμμετοχή μεγάλου αριθμού ευαισθητοποιημένων πολιτών, πολιτικών παραγόντων, κοινωνικών φορέων, σωματείων και οργανώσεων.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο λιμάνι και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κατακόλου, πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός από πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών αυτοδυτών οι οποίοι εργάστηκαν σε συνθήκες ιδιαίτερα άσχημες καθώς επικρατούσαν συνθήκες μηδενικής ορατότητας στον βυθό της περιοχής. Το πάθος τους όμως ήταν τόσο έντονο που κατάφεραν να ανελκύσουν τεράστιες ποσότητες ιδιαίτερα επιβαρυντικών υλικών και μπόρεσαν να κάνουν έναν πολύ αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση της βιοποικιλότητας της περιοχής και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμμετοχή παιδιών στην δράση, καθώς αποδείχθηκαν οι σπουδαιότεροι βοηθοί των εθελοντών αυτοδυτών. Όχι μόνο βοήθησαν τους εθελοντές να μεταφέρουν τα σκουπίδια που ανελκύονταν στους χώρους συγκέντρωσης τους, αλλά φρόντισαν να επιστρέψουν στην θάλασσα κάθε μορφή ζωής που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε αυτά και να κάνουν προσεκτικό διαχωρισμό στα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν. Δίκαια λοιπόν έκλεψαν την παράσταση και τους ανήκει εξ ολοκλήρου η απόλυτη επιτυχία της δράσης.

Παράλληλα, τα παιδιά του 1ου και 2ου Λυκείου Πύργου, του 3ου Γυμνασίου Πύργου και του 1ου Συστήματος Προσκόπων συμμετείχαν σε πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με θέμα το περιβάλλον και την προστασία του. Με μοναδικό όπλο το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και εφόδια τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό τους, συνεργάστηκαν, έπαιξαν, πρωτοτύπησαν και έγιναν για λίγες ώρες οι πρωταγωνιστές μια γενιάς που αγωνίζεται για υψηλούς στόχους. Το απέδειξαν με την προθυμία, το ήθος και την ευγένεια που έδειξαν σε όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα με τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού πραγματοποιώντας δενδροφυτεύσεις, συγκέντρωση σκουπιδιών και καλλωπισμό των περιμετρικών χώρων.

Το διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων στο Κατάκολο άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους φορείς που

Keywords
Τυχαία Θέματα