Σαμαράς-Αναστασιάδης: Ξεκινάει μια πολύ δύσκολη περίοδος για το Κυπριακό

11:28 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα, έπειτα και από την ολοκλήρωση της συνάντησης του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανάγκη

άντλησης διδαγμάτων από το παρελθόν για να αποφευχθούν θανάσιμα λάθη και προσέθεσε πως χρειάζεται μία ευρύτατη εθνική συναίνεση για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε πως η συζήτήση για την επανεκκίνησή των συζητήσεων για την επίλυση του κυπριακού ήταν εκτεταμένη και δύσκολη. Ό ίδιος έκανε λόγο για« λύση που πρέπει να γίνει δεκτή μέσω δύο ταυτοχρόνων δημοψηφισμάτων», ενώ ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε πως «το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι η λύση του κυπριακού, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Είπε τέλος ότι ενδέχεται σύντομα να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο διασφαλίζει τις βασικές αρχές για μία ενιαία κυριαρχία, μία προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφερόμενος στο κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα