Ρυθμίστε σε 48 δόσεις τα χρέη σας προς την Εφορία

Νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι πολίτες προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Όπως προανήγγειλε από χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης η νέα ρύθμιση θα δίνει στους φορολογούμενους την δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους προς την Eφορία σε περισσότερες δόσεις έως και 48 αλλά και μικρότερες ακόμη και της τάξεως των 80-100 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει μάλιστα περαιτέρω δυνατότητα για βελτίωση του υφισταμένου καθεστώτος δόσεων, χωρίς όμως

να ανατραπεί η διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Το προωθούμενο σχέδιο προβλέπει την εξόφληση σε 36 δόσεις από την πρώτη αίτηση ρύθμισης και μπορεί να φτάσει τις 48 δόσεις, εάν ο φορολογούμενος δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Με το υφιστάμενο σύστημα, οι εφορίες έδιναν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών σε 15 δόσεις κατά μέσο όρο. Οι οφειλέτες μπορούν να ζητήσουν επανεξέταση εφόσον δεν κατορθώσουν να αποπληρώσουν τα χρέη. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλουν νέα αίτηση και εφόσον εγκριθεί οι δόσεις μπορούν να φθάσουν τις 48.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ετσι, τα χρέη αυξάνονται φέτος με ρυθμό ένα δισεκατομμυρίου ευρώ τον μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα