Ρακάδικο, Ζάχος, Waffle΄s House, Πιάτσα Καλαμάκι – Η Αγία Τετράδα της Βουλιαγμένης

Την ώρα που εμείς δουλεύουμε και μας τρώει η ζέστη του γραφείου και η τύρβη του καθήκοντος, εσείς κάνετε τα μπανάκια σας και παίζετε ρακετούλες και όλα τα συναφή. Και όντας πλέον ήρεμος και μαυρισμένος παίρνεις την παρέα σου και ψάχνετε να πάτε κάπου να φάτε μετά το μπάνιο. Λογικό είναι...κολύμπι, τίκι-τάκα, η όρεξη ανοίγει. Η λύση είναι μία: πάμε Βουλιαγμένη και Βάρκιζα.

Για να μην ψάχνεσαι πολύ μακριά, εκεί στην Ερμού (όχι του κέντρου), απέναντι από τη θάλασσα και με θέα στον Σαρωνικό υπάρχει μια φωλιά, ένα σημείο που

συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τις απογευματινές ώρες και όλο και κάπου θα βρεις να κάτσεις. Ότι και να τραβάει η όρεξη σου: γλυκό, αλμυρό, τηγανιτά, σουβλάκια, ρακές, κρασιά, μπίρες...τα πάντα όλα στα 4 μαγαζιά που ακολουθούν.

Ρακάδικο

Αδελφάκι με αυτό του Παλαιού Φαλήρου, σε ένα μεγάλο χώρο με ξύλινες καρέκλες, βαμμένες σε έντονα χρώματα, θα γευτείτε νοστιμιές μαζί με ρακή, ρακόμελο, κρασί ή μπίρα. Σας προτείνουμε τις παναρισμένες κοτομπουκιές που συνοδεύονται από μια εξαίρετη σος, τα τηγανιτά κολοκυθάκια που επίσης έρχονται με ντιπ, τους κεφτέδες του και εν γένει τα τηγανιτά του μην τα φοβηθείτε. Εννοείται πως θα δοκιμάσετε και θαλασσινά. Με το πολύ 15 ευρώ το άτομο θα ρεφάρετε για τις θερμίδες που κάψατε στο κολύμπι.

Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 2109671530

Ζάχος

Τα σουβλάκια του είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος μύθος. Απ΄άκρη σ΄άκρη της Αθήνας, τα τυλιχτά του Ζάχου είναι περιλάλητα. Μαζί τους και οι γεμάτες μερίδες του κρεατικών.

Ερμού 1, Βουλιαγμένη, 2108960352

Πιάτσα Καλαμάκι

Αυτό είναι κάπως πιο μακριά από τ΄άλλα, στη Βάρκιζα, αλλά ουδόλως μας χαλάει. Οι πίτες του από αραβόσιτο θα σας εκπλήξουν. Εννοείται πως με την παρέα θα πάρετε καμιά δεκάρα καλαμάκια, ανάλογα και τα άτομα, μαζί με πατάτες και μπύρα.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Βάρκιζα, 2130099513

Waffle's House

Εδώ αρχίζει η τρέλα. Αν αποφασίσεις να το επισκεφθείς, έχε το νου σου ότι γεμίζει ασφυκτικά και υπάρχουν ουρές από ανθρώπους που περιμένουν να αδειάσει τραπέζι. Οπότε καλύτερα να έχεις κάνει κράτηση-ω, ναι. Για τις βάφλες του έρχονται από κάθε μεριά της πόλης. Δεν θα βρεις πουθενά αλλού βάφλα σε τέτοιο μέγεθος. Καλύπτει όλο το πιάτο και βάζεις πάνω ότι τραβάει η όρεξη σου. Με βάση την κρέμα και με βάση τη σοκολάτα, με φιστίκι, αμύγδαλο, πραλίνα, καραμέλα, μπισκότο, μαστίχα, γιαούρτι και πολλά άλλα, η βάφλα αυτή θα σου υπερκαλύψει την πείνα.

Λ. Ποσειδώνος 17, 2108961227

Keywords
Τυχαία Θέματα