Ράμπο κατά της φοροδιαφυγής θα ελέγχουν μεταφορικά μέσα, καταστήματα και αποθήκες

Νέο σώμα ελεγκτών αναμένεται να ξεκινήσει προληπτικούς ελέγχους εντός των επόμενων ημερών με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας και την καταστολή της τελωνειακής νομοθεσίας.

Η νέα υπηρεσία, που θα διαφοροποιείται από το ΣΔΟΕ, θα στελεχώνεται από 192 εφοριακοί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και 84 οχήματα και σκάφη για τη διενέργεια ελέγχων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Real,

οι νέοι «Ράμπο» θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και προσωρινού φορολογικού ελέγχου, ιδίως στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, με έμφαση στον ΦΠΑ, καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων της τελωνειακής νομοθεσίας.

Έλεγχοι σε μεταφορικά μέσα, καταστήματα, αποθήκες και άλλους χώρους θα βρεθούν στο στόχαστρο του νέου σώματος ενώ οι αντίστοιχες αρμοδιότητες θα διατηρηθούν και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Εάν, κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργείται από το ΣΔΟΕ, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, προκύψουν πληροφορίες φορολογικού ή τελωνειακού ενδιαφέροντος, διαβιβάζονται με πληροφοριακό δελτίο στην ΓΓΔΕ προς αξιολόγηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα