Πυρά Ευρωκοινοβουλίου στην Τρόικα: Δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις να λαμβάνονται από υπαλλήλους

«Δεν είναι δυνατόν όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται μόνο από δημοσίους υπαλλήλους χωρίς ένα ξεκάθαρο δημοκρατικό έλεγχο και την ευθύνη σε πολιτικό επίπεδο», αναφέρει ο Ότμαρ Κάρας, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος είναι επικεφαλής στη διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της τρόικας στις χώρες όπου έχει επιβληθεί μνημόνιο.

Ο Κάρας, έχει οριστεί από την Επιτροπή Οικονομικών για να επιτηρεί τους ελεγκτές της Τρόικας ώστε να αποφευχθούν τα λάθη.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίστηκαν ενώπιον της ειδικής ομάδας εποπτών των οποίων επικεφαλής είναι ο Αυστριακός ευρωβουλευτής.

Η εποπτεία αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο επιθυμεί να διερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας της Τρόικας εν μέσω προγραμμάτων λιτότητας και αυξημένης ανεργίας.

«Η Έκθεση αξιολόγησης θα επικεντρωθεί στον τρόπο λειτουργίας και στην οργάνωση της Τρόικας και όχι σε ειδικά μέτρα πολιτικής», αναφέρει ο Κάρας ενώ επίσης δηλώνει πως η επιτροπή ελέγχου θα εξετάσει τις «αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών της Τρόικας καθώς επίσης και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εκπροσώπων της με τα κράτη- μέλη και το Eurogroup».

Τέλος στην ερώτηση εάν οι έρευνες θα αφορούν το θέμα έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της Τρόικας, ο Κάρας σημειώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ότι «Δεν είναι δυνατόν όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται μόνο από δημοσίους υπαλλήλους χωρίς ένα ξεκάθαρο δημοκρατικό έλεγχο και την ευθύνη σε πολιτικό επίπεδο»,

Keywords
Τυχαία Θέματα