Ψυχίατρος είχε προβλέψει το μακελειό των 12 δολοφονιών

12:02 2/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Η δόκτωρ Λιν Φέντον προειδοποίησε το Πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε ο -ορκισμένος εχθρός του Batman- Τζέιμς Χολμς ότι ο πελάτης της ήταν επικίνδυνος για μαζικές δολοφονίες. Αλλά δεν την άκουγε κανείς! Ο μακελάρης είχε σκιτσάρει βήμα βήμα την δολοφονική του επίθεση αλλά το δέμα με τα σκίτσα του δεν ανοίχτηκε εγκαίρως…

Δίωξη για 24 φόνους εκ προμελέτης και 116 απόπειρες δολοφονίας -δηλαδή από δύο κατηγορίες για κάθε θύμα του- ασκήθηκε στον Τζέιμς Χολμς από το δικαστήριο του Ντένβερ

για την αποτρόπαια πράξη του που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο της Ορόρα κατά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Batman σκοτώνοντας συνολικά12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 58. Ο ίδιος ήταν ντυμένος με μαύρη πανωπλία, φορούσε μάσκα, είχε βάψει τα μαλλιά του κόκκινα και δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, λέγοντας μάλιστα στους αστυνομικούς ότι… μόλις είχαν περάσει χειροπέδες στον Joker, τον ορκισμένο εχθρό του Batman.

Η ανατριχιαστική είδηση που έρχεται από την δικαστική αίθουσα ωστόσο λέει ότι το μακελειό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι αρχές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο έδιναν βάση στις εισηγήσεις – εκκλήσεις για βοήθεια ψυχιάτρου που παρακολουθούσε τον παρανοϊκό δολοφόνο!

Τόσες ζωές χάθηκαν για μια ολιγωρία;

Χθεσινό δημοσίευμα της Denver Post αποκάλυψε ότι η ψυχίατρος, η οποία παρακολουθούσε τον φερόμενο ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης, είχε προειδοποιήσει τις πανεπιστημιακές αρχές έναν μήνα και πλέον πριν από την επίθεση! Για την ακρίβεια η δόκτωρ Λιν Φέντον ενημέρωσε την αποκαλούμενη «ομάδα αξιολόγησης απειλών» του πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ στις αρχές Ιουνίου ότι είχε θορυβηθεί από τη συμπεριφορά του Τζέιμς Χολμς, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Πράγματι, σύμφωνα με δικόγραφα που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την περασμένη εβδομάδαο, ο Χολμς, πρώην φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, παρακολουθείτο από την Φέντον, η οποία είναι διευθύντρια των υπηρεσιών ψυχικής υγείας των φοιτητών.

Το Fox News μετέδωσε ότι ο μακελάρης είχε στείλει στην Φέντον ένα τετράδιο στο οποίο περιέγραφε το σχέδιο επίθεσής του με σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που προετοιμαζόταν να διαπράξει, αλλά ότι το δέμα με τα σκίτσα δεν ανοίχτηκε πριν από την επίθεση!

Η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Ζακ Μοντγκόμερι αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι δεσμεύεται από δικαστική απόφαση σχετικά με την υπόθεση και από το ιατρικό απόρρητο. Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ντένβερ KMGH-TV, επίσης επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι οι αρχές του πανεπιστημίου δεν επικοινώνησαν με την αστυνομία του προαστίου Ορόρα πριν από την επίθεση και ότι δεν ελήφθησαν μέτρα επειδή ο Χολμς βρισκόταν στη διαδικασία να διακόψει τις σπουδές του!

Η Μοντγκόμερι υποστήριξε ότι στην ομάδα αξιολόγησης απειλών του πανεπιστημίου μετέχουν εκπρόσωποι από διάφορα τμήματα του πανεπιστημίου οι

Keywords
Τυχαία Θέματα