Ψηφίστηκε η σύμβαση για δράση κατά της εμπορίας ανθρώπων

Αρωγή στα θύματα, ασφαλή διαμονή, ψυχολογική και υλική υποστήριξη, πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες αλλά και στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων με βάση τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.Τα παραπάνω είναι μέρος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει η Ελλάδα

για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων με βάση τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, που κυρώθηκε την Τετάρτη κατά πλειοψηφία στη Βουλή και υποχρεώνει τις χώρες να λάβουν μέτρα.

«Θέλω να είναι ηχηρό αυτό το «ΠΑΡΩΝ» σε αυτήν τη Σύμβαση και υπενθυμητικό. Όταν θα βρεθούμε μπροστά στα πραγματικά προβλήματα, ρεαλιστικά, όταν θα έρθουμε μούρη με μούρη με την πραγματικότητα, να θυμάστε ότι είχαμε τις επιφυλάξεις μας και γι' αυτό είπαμε παρών» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και η κ. Κανέλλη κατήγγειλε ως προσχηματικό το ενδιαφέρον της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιας Ένωσης για την οποία κατήγγειλε ότι «το μόνο ενοποιημένο πράγμα είναι οι ακροδεξιοί, οι νεοναζί, οι χουλιγκάνοι δεκαεπτά ομάδων».

Αρνητική ψήφο έδωσε η Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας ότι οι διατάξεις της σύμβασης «θα καταστήσουν τη χώρα μας περαιτέρω πόλο έλξης λαθρομεταναστών». Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, για τον οποίο αποφασίστηκε σήμερα η άρση ασυλίας, εστίασε την κριτική του στις προστατευτικές διατάξεις για την έκδοση αδειών διαμονής, στη δωρεάν νομική βοήθεια των θυμάτων και στην πρόνοια για την υιοθέτηση μέτρων με στόχο την κοινωνική αποκατάσταση των θυμάτων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα