Προβολή του ντοκιμαντέρ STORIES του Art21 στο CAMP

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Art21 – 100 Artists” στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στο CAMP με τη συνεργασία της Αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Art21 και την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ με τίτλο Stories (Ιστορίες). Για τη δουλειά τους θα μιλήσουν οι καλλιτέχνες Κάρα Γουόκερ, Κίκι Σμιθ, Ντο Χο Σου, Τρέντον Ντόιλ Χάνκοκ ενώ την εισαγωγή κάνει ο σκηνοθέτης Τζον

Γουότερς.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά από προβολές και εκδηλώσεις που έχουν λάβει ή θα λάβουν χώρα στην ART ATHINA 2013, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο CAMP Contemporary Art Meeting Point και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με τη συνεργασία της Αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Art21.

Η σειρά Art21 – 100 Artist περιλαμβάνει 24 συνολικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΑΣΚΤ, CΑΜP, Ελληνοαμερικανική Ένωση). Εκατό διεθνείς εικαστικοί μιλούν οι ίδιοι για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Το αφιέρωμα έκανε την έναρξή του στην Αθήνα στην Art-Athina 2013 ενώ μεταξύ των καλλιτεχνών που μας συστήνονται στο πλαίσιο της σειράς διακρίνουμε τους Λόρι Άντερσον, Λούις Μπουρζουά, Τζέιμς Τουρέλ, Μπάρμπαρα Κρούγκερ, Μάικλ Ρέι Τσαρλς, Μάθιου Μπάρνι, Τζον Γουότερ, Κίκι Σμιθ, Τρέντον Ντόιλ Χάνκοκ, Μάικ Κέλι, Χιρόσι Σουγκιμότο, Ρίτσαρντ Τερτλ, Λόρι Σίμονς, Γουίλιαμ Κέντριτζ, Τζεφ Κουνς, Πολ ΜακΚάρτι, Σίντι Σέρμαν, Άι Γουεϊγουέι, Λίντα Μπένγκλις και Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

«Το πρόγραμμα του Art21 Access 100 Artists δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να βιώσουν τον κεντρικό στόχο του Art21- ένα διαλόγο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη τέχνη και τις ιδέες που εκφράζει», δήλωσε η Σούζαν Sollins, Executive Director του Art21. «Ελπίζουμε πως οι συμμετέχοντες φορείς θα βρουν τους καλύτερους δυνατούς τρόπους αξιοποίησης του υλικού και πως το κοινό θα επωφεληθει πλήρως από τις εκδηλώσεις αυτές, επηρεαζόμενοι θετικά και δυναμικά μέσα από την προβολή δημιουργικών προτύπων στο χώρο εργασίας τους. Στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις αυτές να προκαλέσουν νέες συζητήσεις παρουσιάζοντας σε κάθε είδους θεατή το σημαντικό έργο των καλλιτεχνών της σειράς».

«Δουλεύουμε ολοένα και περισσότερο με τους διεθνείς συνεργάτες μας προκειμένου να μας βοηθήσουν να προσδιορισουμε βασικά θέματα και τάσεις γύρω από τη χρήση του υλικού μας με το πέρασμα του χρόνου», προσθέτει η Rosanna Flouty, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Art21. «Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς ώστε να αυξηθεί το κοινό μας στην Αθήνα, και ελπίζουμε να έχει αντίκτυπο στην καλλιτεχνική εκπαίδευση στην πόλη, συμβάλλοντας στην εδραίωση των καλλιτεχνών ως δημιουργικά κοινωνικά πρότυπα».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη ενώ στην Ελληνική ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100artists-athens.tumblr.com θα αναρτάται το πρόγραμμα των προβολών καθώς και υλικό από τις εκδηλώσεις. Η προβολή θα είναι στην αγγλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Info: Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Aθήνα,210 3247679, Πέμπτη 28/11, Είσοδος ελεύθερη, www.campoint.gr

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα