Πρωτοσέλιδα: Τα είπαν όλα οι Αγιοι-Γέροντες για τη Συρία!

09:45 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Η κατάσταση στη Συρία, οι συντάξεις "ευκαιρίας" και σχέση φαρμακευτικών εταιριών και γιατρών είναι ορισμένα από τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της χώρας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σενάρια φωτιάς από το Μαξίμου".

Η εφημερίδα γράφει "όλα τα... σενάρια της φωτιάς εξετάζει πλέον το Μαξίμου, καθώς ο «καυτός» μήνας Σεπτέμβριος ξεκίνησε (και με ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου, εκτός απροόπτου, σήμερα,

στις 6 μ.μ.) και έχει αρκετά ορόσημα, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού".

ΕΘΝΟΣ: "Καταγγελία «φαρμάκι» για τα φάρμακα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για δοσοληψίες με φαρμακευτικές εταιρείες κατήγγειλε ευθέως ο Αδωνις Γεωργιάδης τους γιατρούς που επιμένουν να συνταγογραφούν μόνο «πρωτότυπα» φάρμακα. Στόχος του υπουργείου να ανέλθει σε 60% από 25% το μερίδιο των γενοσήμων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα είπαν όλα οι Αγιοι-Γέροντες για τη Συρία!".

Η εφημερίδα αναφέρει "οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της Συρίας επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις εκτιμήσεις μας, όπως τις είχαμε εδώ και καιρό δημοσιοποιήσει, ότι δηλ. η ανθρωπότητα οδεύει προς έναν καταστρεπτικό Γ' παγκόσμιο (θερμοπυρηνικό) πόλεμο, προς τον περιβόητο Αρμαγεδδώνα της Αποκάλυψης...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη από τα 58 για 600.000 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κερδισμένοι με έξοδο στη σύνταξη σε ηλικίες 55-58 ετών είναι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης είτε με πραγματικά είτε με πλασματικά «ένσημα». Οσοι μάλιστα αξιοποιήσουν σωστά τα «παράθυρα» του ασφαλιστικού για να συμπληρώσουν τις χρονικές προϋποθέσεις, μπορούν να κατοχυρωθούν διπλά, φεύγοντας με σύνταξη ως το 2015, οπότε έτσι θα γλιτώσουν και από τις δυσμενείς αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους, που μπαίνουν σε εφαρμογή σε 16 μήνες από σήμερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "16 Σεπτεμβρίου τα ονόματα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη 16η Σεπτεμβρίου έχει θέσει η κυβέρνηση ως καταληκτική ημερομηνία, για να συμπληρωθεί η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εναποθέτει όλες τις ελπίδες της, για την αποφυγή νέων μέτρων, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και επιστροφή στην ανάπτυξη".

ΕΣΤΙΑ: "Να επιδιωχθή εθνική συνεννόησις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να πετύχη η προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνησις και να απεμπλακή ο τόπος από την κρίση, πρέπει να υπάρξη στοιχειώδης εθνική συννενόησις. Δεν μπορεί η Κυβέρνησις να αγωνίζεται να διαπραγματευθή με την τρόϊκα και την ίδια στιγμή ο αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως να εκτοξεύη απειλές προς τους Ευρωπαίους και να τους προτρέπη να μην μας δανείζουν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Συντάξεις ευκαιρίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αγριότητα που υπάρχει στην αγορά εργασίας οδηγεί ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους να σκέφτονται την πρόωρη συνταξιοδότηση, έστω και αν αυτή συνοδεύεται από μειωμένες συντάξιμες αποδοχές. Περισσότεροι από 300.000 εργαζόμενοι είναι αυτοί που υπολογίζεται ότι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το τέλος του 2012, να εκμεταλλευτούν σχετικές ασφαλιστικές διατάξεις και να βγουν σε σύνταξη, μερικές φορές και κατά πέντε χρόνια νωρίτερα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σχέδιο για φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φοροελαφρύνσεις που οδηγούν σε μειωμένο τιμολόγιο στο πετρέλαιο θέρμανσης διεκδικεί η κυβέρνηση από την τρόικα, ζητώντας παράλληλα κινήσεις για τη ρευστότητα στην αγορά, όπως και αναπροσαρμογές στο σχέδιο της διαθεσιμότητας".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Η νέα φτώχεια είναι πραγματικότητα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι αγορές ετοιμάζονται για δύσκολο Σεπτέμβριο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πυκνώνουν τα σύννεφα στις αγορές εν όψει ενός δύσκολου Σεπτεμβρίου, καθώς από διάφορες κατευθύνσεις έρχονται μηνύματα ότι τα χειρότερα έπονται. Το βάρος πέφτει στη Συρία, όπου ήδη ηχούν τύμπανα πολέμου, αλλά και στην Ευρωζώνη, όπου η ανεργία και η ύφεση στο Νότο επιμένουν απειλητικά. Στις αναδυόμενες αγορές, η «φούσκα» θεωρείται ότι έχει ήδη σκάσει, αφού οι ρυθμοί ανάπτυξης 8%-10% είναι δύσκολα διατηρήσιμοι, ιδιαίτερα όταν το φθηνό χρήμα από τις ΗΠΑ σταματά και ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν περιορίσει σημαντικά τις εισαγωγές τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα