Εστία μόλυνσης η Αθήνα – 3.000 κάδοι απορριμάτων χωρίς καπάκι

09:13 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε εστία μόλυνσης και στέκι μικροβίων είναι σχεδόν 3.000 από τους 13.000 κάδους απορριμμάτων τους σήμου της Αθήνας, αφού έκτός από τα άλλα προβλήματα - γεμάτοι, σκουπίδια δίπλα στους κάδους και όχι μέσα, βρώμικοι - έρχονται να προστεθούν και τα καπάκια που... δεν υπάρχουν.

Η ελλιπής συντήρηση και η «προχωρημένη» ηλικία των συγκεκριμένων κάδων τα οδηγεί σε μια κατάσταση που πλέον δεν είναι σε θέση καν να χρησιμοποιηθούν.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανδρέας Βαρελάς, απέδωσε το πρόβλημα, κυρίως,

στην αδυναμία των εταιρειών που παράγουν το υλικό αυτό. Είπε ο κ. Βαρελάς ότι οι πιθανοί εγχώριοι προμηθευτές είτε τελούν υπό πτώχευση είτε αντιμετωπίζουν γενικότερα προβλήματα (π.χ. ενημερότητας) που θα τους εμπόδιζαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για προμήθεια.

Σύμφωνα με τον Ελέυθερο Τύπο, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει διαγωνισμό - για τον οποίο μάλιστα έγινε και θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο - όπου θα προμηθευτεί 1.079 καπάκια, τα οποία μαζί με άλλα υλικά, (καπάκια για τους επιδαπέδιους οκταγωνικούς κάδους με τα τασάκια, κλπ) έχουν προϋπολογισμό 73.800 ευρώ.

Μάλιστα, από τον Απρίλιο, εκκρεμεί αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Προμηθειών για την έγκριση προμήθειας 8.000 κάδων απορριμμάτων με διεθνή διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με τον ανιδήμαρχο, εάν η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη εάν οι κάδοι πλένονταν συχνότερα εσωτερικώς. «Το φετινό καλοκαίρι θα κλείσει με περισσότερες πλύσεις από κάθε άλλη χρονιά», υποστηρίζει.

«Μιλούμε για περίπου 10.000 πλύσεις συνολικά. Δυστυχώς, ο στόχος να πλένονται όλοι οι κάδοι μία φορά την εβδομάδα (σ.σ.: Δηλαδή 50.000 πλύσεις το μήνα, χωρίς τους μπλε κάδους) αποδεικνύεται ανέφικτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα