Πρωτοσέλιδα: Ανατροπές στις συντάξεις για 750.000 επαγγελματίες

Ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, οι ανατροπές στις συντάξεις για ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικία είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μοιραίοι!".

Η εφημερίδα γράφει "Τα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα που προκαλούν και εξοργίζουν την απελπισμένη κοινωνία. Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει να βάζει μπουρλότο για την πρώτη κατοικία. Στέλιος Σταυρίδης:Η ανεπάρκεια και η αμετροέπεια τον οδήγησαν

εκτός ΤΑΙΠΕΔ".

ΕΘΝΟΣ: "Το σχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πράσινο φως περιμένει το υπουργείο Οικονομικων για να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Η κατάρτισή του ολοκληρώθηκε και το μόνο που απομένει είναι ο απαιτητικός έλεγχος από την τρόικα τον επόμενο μήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ταυτόχρονα χτυπήματα σε Συρία, Ιράν και... Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολυπολιτισμός με το ζόρι. Η αμερικανική θεώρηση για την Ευρασία (προς γενικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας;)Η Αίγυπτος είναι μόνο η αρχή."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Ο Σταυρίδης και το γερμανικό κόλπο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις πιέσεις του Βερολίνου προς την ελληνική κυβέρνηση για ταχύτερες διαδικασίες στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και για πιο άμεσο έλεγχο των διαδικασιών από τους Γερμανούς, φέρνει σε πρώτο πλάνο η αιφνίδια απομάκρυνση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπές στις συντάξεις για 750.000 επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα παράθυρα του νόμου για έξοδο ακόμη και στα 60 με 35 έτη ασφάλισης. Τι ισχύει για τις γυναίκες και για 140.000 καταστηματάρχες που έβαλαν λουκέτο".

ΕΣΤΙΑ: "Κραυγή αγωνίας από επιχειρηματίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα η πάσης φύσεως δημιουργία βρίσκει συνήθως απέναντί της το κράτος. Αντί το κράτος να ενθαρρύνη τους δημιουργούς, τους αποθαρρύνει. Αυτό ισχύει κατ`εξοχήν για την επιχειρηματική δημιουργία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τρεις στον αέρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έξω από το πλαίσιο της διαπλοκής επιχειρεί να τοποθετηθεί η κυβέρνηση εκπαραθυρώνοντας κυριακάτικα τον Στέλιο Σταυρίδη από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Την απόφαση έλαβαν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος αντιδρώντας με καθυστέρηση μιας εβδομάδας στις αποκαλύψεις ότι ο τέως ισχυρός άνδρας του ΤΑΙΠΕΔ ταξίδεψε για την Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροσκάφος του μεγαλοεπιχειρηματία Δ.Μελισσανίδη, μόλις μιάμιση ώρα αφότου είχαν υπογράψει τη συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ στην Emma Delta".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπρος Βουλή, πίσω τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη χρυσή τομή που θα "ξεπαγώσει" τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, χωρίς να προκαλέσει ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία, αναζητεί η κυβέρνηση. Με τη νομοθετική ρύθμιση που προαναγγέλεται από το οικονομικό επιτελείο, θα επιχειρηθεί να προστατευθούν οι οικονομικά αδύναμοι, ώστε να διαμορφωθεί και ένα πεδίο συναίνεσης στη Βουλή, αλλά ταυτόχρονα να μείνουν ακάλυπτοι οι κακοπληρωτές που προκαλούν πολλαπλά προβλήματα στις τράπεζες και να δυναμιτίζουν τη στεγαστική πίστη, εκμεταλλευόμενοι το ισχύον καθεστώς, αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Η Γκαρσονιέρα στην Ελλάδα της κρίσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προς κατάργηση ο φόρος για μεταβιβάσεις ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, με στόχο την πλήρη κατάργηση του φόρου στις μεταβιβάσεις ή τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% των σημερινών επιβαρύνσεων, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο εν όψει του νέου κύκλου συζητήσεων με την τρόικα".

Keywords
Τυχαία Θέματα