Αγωνία τέλος για τις βάσεις – Ποιες σχολές «πατώνουν» και ποιες την γλυτώνουν

Λίγες μόνο μέρες μετρούν οι χιλιάδες υποψήφιοι για την ανακοίνωση των φετινών βάσεων με την αγωγία τους να κορυφώνεται την επόμενη εβδομάδα, αφού αυτή θεωρείται η πιθανότερη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα την εφημερίδα Real, οι τελευταίες εκτιμήσεις έμπειρων βαθμολογητών, αποτυπώνουν με πτωτική τάση την πορεία των βάσεων για να φθάσει ακόμα και τα 1.000 μόρια σε ορισμένες σχολές.

Οι υποψήφιοι με στόχο το 2ο και 4ο επιστημονικό πεδιο, όλα δείχνουν

πως θα είναι οι "άτυχοι" του φετινών αποτελεσμάτων, αφού εκεί σημειώθηκαν οι χειρότερες βαθμολογικές επιδόσεις και κατ' επέκτασηοι σχολές που περιλανβάνουν.

Κατα προσέγγιση οι ειδικοί αναλυτές υπολογίζουν πως σε σχολές όπως το Μαθηματικό Αθηνών θα έχει πτώση μέχρι και 400 μόρια, ενώ ανάλογη πορεία θα παρουσιάσουν και οι χάρτες των πολυτεχνικών σχολών, όπως των μηχανικών όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι βάσεις εισαγωγής υψηλές.

Το εντυπωσιακό αυτής της χρονιάς είναι ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των αριστούχων. Αυτό επηρεάζει - όπως είναι λογικό - τις υψηλόβαθμες σχολές, όπως τις ιατρικές. Φέτος μάλιστα υπάρχη τόσο μεγάλη πτώση των βάσεων που η Ιατρική Αθηνών αναμένεται να πέσει κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 19.000 μορίων.

Το ίδιο εντυπωσιακή θα είναι η πτώση των οικονομικών σχολών αφού ίσως φτάσουν τα 600 μορια, ενώ με ανακούφιση μπορούν να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει την μικρότερη πτώση, αφού τα μαθηματικά κατεύθυνσης ανέβασαν το ποσοστό επιτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα