Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τους κλειδάριθμους του Τaxisnet

Προθεσμία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, έχουν οι φορολογούμενοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet που ίσχυαν πριν από τον Δεκέμβριο του 2010, προκειμένου να λάβουν νέους κλειδάριθμους από το τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε εφορίας.

Πρόκειται για την πέμπτη παράταση της προθεσμίας παραλαβής των κωδικών τα τελευταία δύο χρόνια, με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να διαμηνύουν ότι η 31η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Στην περίπτωση που οι εν λόγω

φορολογούμενοι δεν παραλάβουν τους νέους κωδικούς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της υπηρεσίας Taxisnet από την 1η Ιανουαρίου 2014. Η υποχρέωση παραλαβής των νέων κωδικών αφορά όλους τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010.

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ , πριν από την επίσκεψη στη ΔΟΥ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σε όλους τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της, ηλεκτρονική επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για την επικείμενη εκπνοή της προθεσμίας ενώ δίνονται και οδηγίες για την ενεργοποίηση των νέων κωδικών πρόσβασης στο Τaxisnet.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα