Προσωπική παρέμβαση Τσίπρα για το «κολαστήριο» του Κορυδαλλού – Ζήτησε άμεσα λύση

Την παρέμβαση προσωπικά του πρωθυπουργού προκάλεσε η απεργία πείνας που ξεκίνησαν την Τρίτη, μετά από 22 ημέρες αποχής από τη φαρμακευτική τους αγωγή, οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενοι για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο

για το θέμα, ζητώντας και από τους δύο να υπάρξει άμεσα κυβερνητική παρέμβαση για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στο νοσοκομείο των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρμόδια υπουργεία, εξετάζονται λύσεις όπως το να ενταχθεί το νοσοκομείο Κορυδαλλού στο ΕΣΥ ή να το αναλάβει το Αττικό Νοσοκομείο.

Οι συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών χαρακτηρίζονται ως άθλιες, είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι οι κρατούμενοι έχουν φτιάξει λογαριασμό στο twitter με την ονομασία @kolastirio. Καταγγέλλουν ότι οχτώ μήνες μετά τις υποσχέσεις για λύση του προβλήματος, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και ότι χάνονται συχνά ζωές εξαιτίας της ουσιαστικής κρατικής εγκατάλειψης. Εκφράζουν την απέχθεια τους στην αδιαφορία της κυβέρνησης, που τους έχει αφήσει να σαπίζουν.

«Μετράμε τους νεκρούς μας στο κολαστήριο του Κορυδαλλού. Άλλοι δύο ασθενείς από τις φυλακές είναι ετοιμοθάνατοι σε δημόσια νοσοκομεία. Οι συνθήκες που επικρατούν στο @kolastirio είναι ενδεικτικές του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Είναι ο καθρέφτης της ξεφτίλας μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο twitter, με την υποσημείωση ότι 50 οροθετικοί ασθενείς που δεν έχουν καμία είδους ιατρική/νοσηλευτική περίθαλψη, κρατούνται σε κελιά - τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου ακόμη ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο πέθανε μέσα στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

The post Προσωπική παρέμβαση Τσίπρα για το «κολαστήριο» του Κορυδαλλού – Ζήτησε άμεσα λύση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα