Προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια μέσω ΕΣΠΑ

Προσλήψεις 972 εκπαιδευτικών αναμένονται στη δευτεροβάθμια γενική και τεχνική εκπαίδευση μέσω της εφαρμογής του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται σε έναν από τους τέσσερις στρατηγικούς στόχους της εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης ο οποίος έχει σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Το πρόγραμμα φέρει τίτλο: «Διερεύνηση των παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο – Λύκειο –ΕΠΑΛ) – Άξονας Προτεραιότητας 1 και Άξονας Προτεραιότητας 2».

Όσον αφορά τις περιοχές πρόσληψης των εκπαιδευτικών, σκοπός του προγράμματος είναι, ως ένα βαθμό, η λύση στο πρόβλημα των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο άξονας προτεραιότητας 1 στον οποίο αναμένεται να γίνουν 592 προσλήψεις, αφορά οκτώ περιφέρειες της χώρας: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Ο άξονας προτεραιότητας 2 στον οποίο αναμένεται να γίνουν 380 προσλήψεις, αφορά τρεις περιφέρειες της χώρας: Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής.

Επίσης αναμένεται να προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε γυμνάσια, ενιαία αλλά και επαγγελματικά λύκεια.

Όσοι προσληφθούν ως αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, έχουν τα ίδια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τους αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα