Προς ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Ντίνο Μιχαηλίδη για τις βαλίτσες με χρήμα στον Άκη

Στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη οδηγεί η μη προσέλευση τους σήμερα ενώπιο του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Η συνήγορός τους κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ εξήγησε στους ανακριτές τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθαν

(σ.σ.: της ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η απόφασή τους) να καταθέσουν στο ευρύτερο πλαίσιο της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. «Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Βόζενμπεργκ.

Αντί των δύο κατηγορουμένων στο γραφείο του ανακριτή εμφανίστηκε η συνήγορος τους η οποία με δήλωση της στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε πως "οι λόγοι που οι εντολείς μου δεν εμφανίστηκα στην ανάκριση εξηγήθηκαν από εμένα διεξοδικά στους ανακριτές. Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι και ότι θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία".

Αμφότεροι βρίσκονται άλλωστε σε δύσκολη θέση, καθώς ο Νικόλαος Ζήγρας – ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου τους έχει εμπλέξει στη ροή μαύρου χρήματος – έχει πει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε σε βαλίτσες μαύρο χρήμα, ενώ ο Μιχάλης είχε σχέσεις με τον σύρο έμπορο όπλων Αλ Ζαγιάτ Φουάντ (βρέθηκαν στον λογαριασμό του πρώτου 10 εκατ. ελβετικά φράγκα). Πατέρας και γιος έχουν μηνύσει τον Ζήγρα για τις κατηγορίες αυτές.

Το βάρος των εξελίξεων και η τυχόν απόφαση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης μετακυλίεται τώρα στους ανακριτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα