Πρόωρο αντίο για την Εθνική που άργησε να ξυπνήσει [εικόνες]

Η επί 26' λεπτά απογοητευτική Εθνική έχασε τελικά με 65-73 από τη Σλοβενία και ψάχνει ήττα των Ισπανών για να πάρει τη θέση τους στην τετράδα του ομίλου στην τελευταία αγωνιστική.Η Εθνική ομάδα έμπαινε στο παρκέ για ένα παιχνίδι δίχως αύριο καθώς η νίκη της Κροατίας επί της Ιταλίας νωρίτερα, έβαζε ένα τεράστιο «πρέπει» στο κεφάλι των παιχτών. Η ήττα σήμαινε επί της ουσίας αποκλεισμό μιας και στην τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα

θα ήθελε νίκη της επί των Κροατών και ήττα των Ισπανών από τους Ιταλούς. Αντίθετα, η νίκη μας έβαζε σε τροχιά πρωτιάς. Η Εθνική επί 25 λεπτά ήταν ωσεί παρούσα, φάντασμα του εαυτού της και διασυρόταν από την οικοδέσποινα Σλοβενία. Στο 4 δεκάλεπτο επιχείρησε μια επική ανατροπή, η οποία δεν ευοδώθηκε και έτσι η ήττα μας στέλνει- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-εκτός συνέχειας τουρνουά και προς το παρόν εκτός του επόμενου Μουντομπάσκετ.

Α’ δεκάλεπτο

Η απουσία του Μαυροκεφαλίδη για το υπόλοιπο του τουρνουά μετά την υποτροπή στον τραυματισμό που είχε πριν το ματς με την Ισπανία, ανάγκασε τον κόουτς Τρινκιέρι να δώσει περισσότερο χρόνο στον Καββαδά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη στατιμότητα της ελληνικής ομάδας επιθετικά να μην υπάρχει εύκολο καλάθι απ’ το ζωγραφιστό. Από την άλλη ο Γκόραν Ντράγκιτς έκανε όργια, βάζοντας τους 11 πρώτους πόντους της Σλοβενίας. Στο 5λεπτο της περιόδου το σκορ ήταν 6-13 με την άμυνα της Εθνικής να έχει τρομερά προβλήματα και την επίθεση να δυσκολεύεται να πετύχει καλάθι εντός πεδιάς. Η είσοδος του Μπουρούση έφερε κάποιες καλές άμυνες αλλά τα χαμμένα αμυντικά ριμπάουντ (15 οι Σλοβένοι σε αυτή την περίοδο και μόλις 8 η Εθνική) και η αδυναμία να σουτάρουμε μας έφερε στο τέλος της περιόδου να έχουμε πετύχει πόντους με 6 βολές και μόλις 3 (!) καλάθια, ενώ το κοντέρ στο παθητικό έγραψε 26 με τον Λάκοβιτς να μπαίνει ζεστός και να πετυχαίνει 7 συνεχόμενους πόντους.

Β’ δεκάλεπτο

Η δυστοκία και η δυσκολία στο σουτ, με τη σλοβένικη άμυνα να έχει κλείσει καλά το Σπανούλη δε μας έδινε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σερί που να μας φέρει κοντά στους οικοδεσπότες στα πρώτα 4 λεπτά της περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 5 λεπτά είχαμε δεχτεί μόλις 8 πόντους αλλά είχαμε σκοράρει 7, στοιχείο που εξηγείται κι από τις μόλις 3 ασίστ μέχρι εκείνο το σημείο. 5 πόντοι του Γκόραν Ντράγκις, ο οποίος πριν τον αγώνα είχε ποσοστό κάτω από 20% και στο α’ ημίχρονο είχε 3/4, έστειλε τους Σλοβένους στο +17 (39-22). Τα ποσοστά των ουσιαστικά γηπεδούχων ήταν 60% στις πρώτες δύο περιόδους έξω από τα 6,75 και της Εθνικής 28% σε δίποντα και τρίποντα, με μόλις 7/25 σουτ, ενώ το πρόβλημα στα ριμπάουντ συνεχιζόταν με την Εθνική να υπολείπεται κατά 11 (14-25). Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε στο 27-43.

Γ’ δεκάλεπτο

Η εκνευριστική αστοχία από την πλευρά της Ελλάδας, οι πολλές δεύτερες επιθέσεις και η ευστοχία στα τρίποντα για τους Σλοβένους συνεχίστηκε, με τον Ντράγκιτς να συνεχίζει το πάρτυ του στα ελληνικά καλάθια. Ο τραυματισμός του Παπανικολάου στο 3ο λεπτό της περιόδου και τα 4 φάουλ από Ζήση και Μπράμο δημιούργησαν μια κατάσταση που χρειαζόταν..εξωγήινη προσπάθεια για να ανατραπεί. Η Εθνική αντιμετώπιζε πλέον και θέμα ποσοτικό, αφού τα κουκιά δεν έβγαιναν. Σε κάποιο σημείο οι Σλοβένοι ξέφυγαν με 24 πόντους (36-40), αλλά η Εθνική έκλεισε την ψαλίδα στους 16 με ένα σερί 10-2, αυξάνωντας κατά τι τις μηδαμινές ελπίδες για νίκη και η περίοδος έκλεισε στο 46-62.

Δ' δεκάλεπτο

Η Εθνική σε αυτή την περίοδο τα έπαιζε όλα για όλα κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Τα 5 γρήγορα φάουλ των Σλοβένων έδωσαν στην ομάδα την απαραίτητη ώθηση για να μειώσει με μπροστάρηδες Σπανούλη, Σλούκα και Μπορούση σε 52-64. Η ευστοχία των Σλοβένων επιτέλους σταμάτησε, τα ποσοστά τους στα 3π. έγιναν λογικά και το ματς έγινε ροντέο. Η Εθνική έδειχνε να πλησιάζει, αλλά δύο λάθη στην επίθεση και δύο επιθετικά ριμπάουντ από τους Σλοβένους έκαναν το σκορ 56-68. Η Εθνική παρόλα αυτά πλησίασε στους 6 (62-68) με λέι απ του Φώτση. Το λάθος του Σπανούλη που απέφερε καλάθι του δήμιου Ντράγκιτς ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Εθνική. Το τελικό 65-73 μας κάνει να αναζητάμε ένα θαύμα που δεν εξαρτάται από εμάς.

ΕΛΛΑΔΑ: 13/35 2π, 4/18 3π, 31/38 βολ., 39 ριμπ., 6 ασ., 11 λάθη, 6 τάπες, 4 κλ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 14/43 2π., 8/22 3π., 21/29 βολές, 47 ριμπ., 11 ασ., 11 λάθη, 4 τάπες, 8κλ.

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Μπουρούσης 6π., Σπανούλης 21π., Περπέρογλου 1π., Παπανικολάου 3π., Φώτσης 5π., Σλούκας 6π., Μπράμος 5π., Καββαδάς, Ζήσης 13π., Πρίντεζης 2π., Καϊμακόγλου 3π.

Σλοβενία (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Ντράγκιτς Γ. 28π., Ντράγκιτς Ζ. 11π. , Βίντμαρ 2π., Μπέγκιτς 3π., Γιοκσίμοβιτς 5π., Νάχμπαρ 5π., Λόρμπεκ 2π., Λάκοβιτς 10π., Μπαλάζιτς, Μπλάζιτς 7π., Σλόκαρ, Μούριτς

1. Κροατία 7

2. Σλοβενία 6

3. Ισπανία 6

4. Ιταλία 6

5. Ελλάδα 5

6. Φινλανδία 5

Ζήσης: Υπάρχει ακόμα μαθηματική ελπίδα!

Ο κορυφαίος παίχτης της Εθνικής σε αυτό το τουρνουά δήλωσε πως η ομάδα θα διεκδικήσει τις ελάχιστες ελπίδες της με νίκη επί των Κροατών.

«Η Σλοβενία μας έβαλε στο ρυθμό της. Όλα πήγαν στραβά, κάναμε πάρα πολλά λάθη. Δεν περιορίσαμε τον Ντράγκιτς. Είχαμε μία τακτική να του δώσουμε κάποια σουτ στην αρχή, τα έβαλε και πήρε αυτοπεποίθηση από εκεί. Σαστίσαμε. Ξέραμε πόσο κρίσιμο ήταν. Δεν τα παρατήσαμε. Παλέψαμε να το γυρίσουμε. Ακόμα έχουμε μαθηματικές ελπίδες» ανέφερε ο Έλληνας γκαρντ. 1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Keywords
Τυχαία Θέματα