MotoGP Grand Prix San Marino 2013: Έκτη pole position με ρεκόρ για τον M. Marquez

Την έκτη πρωτιά στην εκκίνηση για το 2013 πέτυχε στο Misano World Circuit Marco Simoncelli ο M. Marquez (Honda). Δίπλα του την πρώτη σειρά συμπληρώνουν οι αναβάτες της Yamaha J. Lorenzo και V. Rossi.

Διαλύοντας τον συναγωνισμό και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου (που είχε από το 2011 ο Casey Stoner), o Μarc Marquez

κατέκτησε στην πίστα του Misano την έκτη pole position παρά την (ευτυχώς ανώδυνη πτώση του στο FP4).

Στο τέλος της διαδικασίας ο 20χρονος αναβάτης της Honda «έγραψε» χρόνο 1:32.915 αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον J. Lorenzo (Yamaha). Από την τρίτη θέση ξεκινά ο Valentino Rossi που για δεύτερη φορά φέτος είναι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Γενικά οι αναβάτες της Yamaha δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από το νέο seamless κιβώτιο ταχυτήτων και πιστεύουν ότι τη διαφορά θα την κάνει στον αγώνα.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Dani Pedrosa (Honda), ενώ από την πέμπτη θέση θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow (Tech3 Yamaha) Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Βρετανός δεν έχει στη διάθεσή του το νέο κιβώτιο ταχυτήτων της Yamaha.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Aleix Espargaro (έκτος) με την CRT της Aprilia, αφήνοντας πίσω του μια σειρά από πρωτότυπα. Ο Stefan Bradl ακολούθησε στην έβδομη θέση, με τον Alvaro Bautista να είναι όγδοος. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Andrea Dovizioso και ο Nicky Hayden με Ducati.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Είχα μία μικρή πτώση, αλλά έκανα ανόητο λάθος» δήλωσε ο M. Marquez και πρόσθεσε: «Θα έχει ενδιαφέρον αύριο. Για να είναι δυνατός ο Valentino και στις κατατακτήριες σημαίνει ότι θα είναι ακόμα πιο δυνατός στον αγώνα».

O J. Lorenzo από την πλευρά του (έχει νικήσει τους δύο τελευταίους αγώνες που έχουν γίνει στο Misano) είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω το νέο κιβώτιο, είναι ένα πολύ καλό πλεονέκτημα. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε βρει το καλύτερο set-up για τη μοτοσυκλέτα. Ακόμα δεν αισθάνομαι πολύ άνετα. Ελπίζω αύριο να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις για να παλέψουμε για τη νίκη».

«Σήμερα η μοτοσυκλέτα μου ήταν φανταστική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είναι σημαντικό να ξεκινήσω τον αγώνα από την πρώτη σειρά. Κάναμε καλή αρχή. Αύριο θέλω να ανέβω στο βάθρο», είπε ο… Doctor.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Marc Marquez (Honda) 1:32,915”

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,513”

3. Valentino Rossi (Yamaha) + 0,658”

4. Dani Pedrosa (Honda) + 0,811”

5. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 1,099”

6. Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) +1,113”

7. Stefan Bradl (LCR Honda) +1,183”

8. Alvaro Bautista (Gresini Honda) +1,315”

9. Andrea Dovizioso (Ducati) +1,423”

10. Nicky Hayden (Ducati) +1,447”

Keywords
Τυχαία Θέματα