Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες νοθείας στο Λιμενικό Σώμα

Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του koolnews.gr για τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τους Σημαιοφόρους του 2013, μετά και την παραγγελία για προκαταρτική εξέταση από την Εισαγγελία Αθηνών.

Όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα μας, στις εξετάσεις για τους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος είχαν παρατηρηθεί κραυγαλέες ασυνέχειες, με έμφαση στο γεγονός πως οι τελευταίοι 35 επιτυχόντες έλαβαν εξαιρετικά υψηλό βαθμό στην Έκθεση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μαθήματα, ενώ οι πρώτοι 35 επιλαχόντες βαθμολογήθηκαν

με εξαιρετικά αυστηρό τρόπο στην Έκθεση, ενώ στα προηγούμενα μαθήματα είχαν σημειώσει υψηλές επιδόσεις. Το πιο εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως υποψήφιοι που ούτως ή άλλως θα κόβονταν λόγω χαμηλών επιδόσεων στα προηγούμενα μαθήματα, έλαβαν υψηλή βαθμολογία στην Έκθεση. Η διαδικασία είχε προκαλέσει ισχυρές ενστάσεις, δεδομένου της αντίθεσης του βαθμού δυσκολίας της έκθεσης με τον βαθμό της δυσκολίας των αντίθετων εξεταζομένων μαθημάτων (Δημόσιο Δίκαιο, Οικονομική Θεωρία κ.λ.π.).

Χθες λοιπόν η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης λόγω των καταγγελιών γονέων για το διαβλητό της διαδικασίας. Το θέμα έχει φέρει στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος προηγουμένως χαρακτήρισε τη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ «ακριβότερη». Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση που απολύει εργαζομένους για τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψής τους, με το επιχείρημα ότι δεν προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, την ίδια ώρα στήνει έναν διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ».

Η έρευνα έχει ανατεθεί σε Εισαγγελέα της Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης, ο οποίος θα εξακριβώσει την τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων. Παράλληλα, οι γονείς έχουν προσφύγει στο ΑΣΕΠ, ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού, ενώ σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ δεν δεχτεί τις αιτιάσεις τους, αναμένεται να προσφύγουν στο τριμελές Εφετείο Πειραιά, με στόχο τη συγκληση συμβουλίου αναβαθμολόγησης, όπως έγινε και στην περίπτωση του υιού Μπαλτάκου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα