Πουφ! Ποιες τροφές καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ έκαναν μία έρευνα προκειμένου να βρουν ποια είναι τα τρόφιμα που μπορούν να εξουδετερώσουν την δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science και αναφέρει ότι οι πιο αποτελεσματικές τροφές για την κακοσμία του στόματος είναι τα μήλα, ο χυμός λεμόνι και η μέντα. Εξίσου αποτελεσματικό είναι επίσης και το πράσινο τσάι, ο μαϊντανός και το σπανάκι.

Οι

ερευνητές εξηγούν ότι ένα από τα συστατικά του σκόρδου - το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο – δεν διασπάται με την πέψη με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται στην ανάσα και τον ιδρώτα. Στο πλαίσιο του πειράματος οι εθελοντές έφαγαν ωμό σκόρδο και στη συνέχεια κατανάλωσαν διάφορα τρόφιμα προκειμένου να καταπολεμήσουν την κακοσμία.

Από την έρευνα προέκυψε πως η πιο αποτελεσματική τροφή που κάνει θαύματα με την κακοσμία είναι το μήλο, το οποίο φάνηκε να εξουδετερώνει τα δύσοσμα ένζυμα του σκόρδου σύμφωνα με τους ερευνητές. Αποτελεσματικός φάνηκε και ο χυμός λεμόνι, ενδεχομένως λόγω της οξύτητάς του υποστηρίζουν οι ερευνητές.

H καθηγήτρια Σέριλ Μπάρινγκερ από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο που ηγήθηκε του πειράματος εξηγεί ότι τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος θα τα έχουμε συνδυάζοντας τα τρόφιμα που καταπολεμούν την μυρωδιά του σκόρδου με το ίδιο το σκόρδο. Επίσης ένα μικρό ποτήρι πλήρες γάλα (200ml) φάνηκε ότι μειώνει το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο στο στόμα κατά 50%, ιδιαίτερα όταν καταναλωνόταν κατά τη διάρκεια του γεύματος και όχι μετά από αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα