Που στέλνουν οι πολιτικοί τα παιδιά τους για σπουδές

Στα μεγαλύτερα και πιο γνωστά ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού στέλνουν τα παιδιά τους οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολιτικούς ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις των παιδιών των πολιτικών μας που σπούδασαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά»χαρακτηριστικές είναι και οι περιπτώσεις των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας και οι οποίοι επέλεξαν να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό ενώ

από τις επιλογές που έκαναν σε ότι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών τους προκύπτει… διακομματική συναίνεση.

Η κόρη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο στο City University London , ένα από τα πιο καλά πανεπιστήμια παγκοσμίως με διόλου ευκαταφρόνητα δίδακτρα. Η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου Ελβίνα φαίνεται ότι προτίμησε την άλλη όχθη του Ατλαντικού και το Georgetown University.

Το ίδιο ισχύει και για τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέας ο οποίος σπούδασε στο Boston University και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στη Νορβηγία. Η κόρη του Μαργαρίτα, βρίσκεται στο Λονδίνο και σπουδάζει Βιολογία στο Imperial College του Λονδίνου.

Kαι οι δύο κόρες του Κώστα Σημίτη σπούδασαν στο Λονδίνο ενώ τα δύο παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη σπούδασαν στην Αμερική και την Γαλλία. Ανάλογες κινήσεις για την εκπαίδευση των παιδιών τους έκαναν η Μαρία Δαμανάκη και ο Σταύρος Δήμας οι οποίοι επέλεξαν σπουδές στη Γηραιά Αλβιόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα