Σαμαράς: Ανακτούμε τη φερεγγυότητά μας

Με διάθεση φιλίας και συνεργασίας δηλώνει πως καταφθάνει στη Βαυαρία ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του  η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Muenchner Merkur.

Η συνέντευξη του κ. Σαμαρά δόθηκε ενόψει της επίσκεψής του, την Κυριακή, στην Βαυαρία και της συνάντησής του με τον Χορστ Ζεεχόφερ, Πρωθυπουργό του κρατιδίου και πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU), έναν πολιτικό που έχει συστηματικά εκφραστεί κατά της παραμονής της Ελλάδας

στο κοινό νόμισμα.

Ο κ. Σαμαράς προβλέπει αρχή της ανάκαμψης από το τέλος του 2013 και διαβεβαιώνει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ αναδεικνύει ως σημαντικό διαρθρωτικό πρόβλημα την φοροδιαφυγή και αναφέρεται στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο εισαγωγικό σημειωμά της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον άνθρωπο «με την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο», ενώ στην λεζάντα της φωτογραφίας του Πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς «με σιδερένια γροθιά κατευθύνει την ανήσυχη χώρα δια μέσου μιας ιστορικής κρίσης, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της καγκελαρίου Μέρκελ».

«Είμαι αισιόδοξος ότι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό του CSU θα βελτιώσει την κατανόηση μεταξύ μας. Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδεώδη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ο ένας από τον άλλο, έχουμε να κερδίσουμε πολλά, εάν μιλούμε μεταξύ μας περισσότερο. Έρχομαι στο Μόναχο ως φίλος, ανοιχτός, ειλικρινής και δίκαιος. Γνωρίζω ότι οι Γερμανοί φίλοι μας εκτιμούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει και υλοποιεί επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

«Ήδη εφαρμόσαμε δεκάδες μέτρα κατά γράμμα. Ο απολογισμός μας είναι: από 72 μέτρα τα οποία ζήτησε η Τρόικα , εφαρμόσαμε 72. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακτήσουμε την πιστωτική φερεγγυότητα της χώρας μας και διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες και οργανισμοί ήδη μας έχουν επαινέσει ακριβώς για αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση της εφημερίδας για την εκρηκτική άνοδο της διαφθοράς την οποία διαπιστώνει σε έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, ο κ. Σαμαράς ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας πως από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας παρατηρούνται μεγάλεις βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα.

«Η κυβέρνηση μας είναι μόλις πέντε μήνες στην εξουσία. Τα αποτελέσματα της μελέτης στην οποία αναφέρεστε αφορούν τον χρόνο πριν από την ανάληψη της εξουσίας από μένα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Βλέπουμε σε όλους τους τομείς ενθαρρυντικά δείγματα: Μόνο στο τρέχον έτος, η ελληνική θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας βελτιώθηκε κατά 11 θέσεις. Στην κατάταξη των χωρών με το πιο φιλικό για την οικονομία κλίμα, ανεβήκαμε μάλιστα 13 θέσεις. Το κύμα παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας μειώθηκε κατά 80%. Η εσωτερική ασφάλεια βελτιώνεται αισθητά. Αποκαλύψαμε συντάξεις που αποκτήθηκαν με δόλο και υγειονομικές υπηρεσίες που χορηγούνταν καταχρηστικά, οι ένοχοι αναγνωρίστηκαν και οδηγήθη

Keywords
Τυχαία Θέματα