Πού πήγαν τα καλά τα πιροσκί; – 5 μέρη στην Αθήνα για τη «φωλιά του λουκάνικου»

Άλλοι πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια στο σχολείο με μια τυρόπιτα και ένα μίλκο. Υπήρχαμε όμως κι εμείς που μεγαλώσαμε με ένα μακρόστενο, αφράτο και ζυμωτό κατασκεύασμα που εγκόλπωνε εντός του ένα χορταστικό λουκάνικο, κιμά ή πατάτα. Κάπου όμως στη διαδρομή χαθήκαμε με αυτό. Καιρός να ξαναβρούμε τις ρίζες μας.

Το πιροσκί είναι ένα έδεσμα που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας. Πρωινό με τον καφέ, το τσάι ή ένα χυμό, δεκατιανό, απογευματινό, βραδινό. Με προέλευση από τους φίλους μας τις «Μπάμπουσκες» ήρθε στην

Ελλάδα με την άφιξη των Ρωσοπόντιων. Καλό πιροσκί δεν θα βρεις συχνά σε φούρνους, αλλά όταν το βρεις μην το χάσεις. Αν πάλι ψάχνεις καιρό και δεν βρίσκεις τσέκαρε αυτά τα 5 hot spot του πιροσκί.

1. Βιολέττα

Το καλύτερο της Αθήνας κατά πολλούς, στα 2 καλύτερα σίγουρα. Με περισσότερα από 20 είδη της ρώσικης λιχουδιάς δεν θα ξέρεις πόσα να πάρεις: με μανιτάρια, με κυμά, με τυρί, με ζαμπόν, με πατάτα. Δοκίμαζε κάθε μέρα κι από ένα μέχρι να βρεις αυτό που σου αρέσει πιο πολύ.

Βασ. Σοφίας 59, Μαρούσι, 210 8050167

2. Κανέλλος

Αν και σε αυτό το μαγαζί η τυρόπιτα κουρού του είναι η πιο φημισμένη στην Αθήνα, θα δεις ότι έχει κάνει το πιροσκί τέχνη. Με το πιροσκί πεπερόνι να αφεντεύει και τις άλλες γεύσεις (κιμάς, λουκάνικο, πατάτα, μανιτάρια-κασέρι, ζαμπόν-τυρί) να συνεπικουρούν θα βλέπεις λουκάνικα μέχρι και στον ύπνο σου. Μπορείς να πάρεις και τα κατεψυγμένα για το σπίτι.

Υμηττού 136 (Προφ.Ηλίας), Παγκράτι, 2107014202

3. Καλίνκα Μαλίνκα

Με τις μπάμπουσκες σε όλο το χώρο, η Πωλίνα σου προσφέρει πιροσκί σε άπλετες επιλογές γεύσεων. Τηγανιτά και του φούρνου, με κιμά και πατάτα, με λάχανο και μανιτάρι, κοτόπουλο, ανθότυρο, μούρο, ακόμα και με παπαρούνα. Δοκίμασε και το τσεμπουρέκ που είναι τηγανιτό και ζυμωτό με κιμά.

Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη

4. Ρώσικο Πιροσκί

Άλλη μια Ρωσίδα, η Μαρία έκανε ένα μαγαζί γεμάτο με πιροσκί για να στεγάσει το πάθος όσων το προτιμούν. Πιροσκί με μπέικον τυρί, πατάτα, κιμά, φιλέτο κοτόπουλου, ανθότυρο, μανιτάρια και λάχανο ενώ έχει τσεμπουρέκι, πεϊνιρλί και κρέπες.

Αχαρνών 140, Άγιος Παντελεήμων, 2130043076

5. Σμακ

Με τον γλυκύτατο Βιτία από τη Ρωσία να σου προσφέρει το χαμόγελο του και ένα γλυκό έδεσμα θα βρεις αλμυρά και γλυκά πιροσκί. Τα κλασσικά με πατάτα και κιμά, με κοτόπουλο και μανιτάρια και τα γλυκά με μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο.

Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Καλλιθέα

Keywords
Τυχαία Θέματα