Πόσο κοστίζουν οι οκτώ ομάδες του Μουντιάλ; Το koolnews.gr έχει την απάντηση! [εικόνες]

17:41 3/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Το koolnews.gr έκανε έρευνα και σας παρουσιάζει το κόστος των οκτώ καλύτερων ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην Βραζιλία...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Μέσω του έγκυρου παιχνιδιού της εταιρείας Sports Interactive, Football Manager, το kool news.gr, σας παρουσιάζει κατά προσέγγιση την αξία των μεγάλων παικτών που απαρτίζουν την προημιτελική φάση του Μουντιάλ.

Άλλωστε, όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί λίγο, ή πολύ με το Football Manager, γνωρίουν την εγκυρότητα αλλά και την ρεαλιστική εκδοχή που μπορεί να έχει μια πλατφόρμα gaming.

Προσοχή τα ποσά με μια ανάγνωση και μόνο, σοκάρουν. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

Γαλλία: 203, 05 εκατομμύρια ευρώ

Οι «τρικολόρ» μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην ήταν και τόσο υπολογίσιμοι, σε εθνικό επίπεδο όμως σε συλλογικό επίπεδο, παραείναι. Άλλωστε, στη φετινή Γαλλία αγωνίζονται ποδοσφαιριστές αστέρες στις ομάδες του. Ο Λιορίς, τερματοφύλακας της Τότεναμ κοστολογείται στα 29 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σανιά της Άρσεναλ, στα 7,25, ο Βαράν κοστολογείται από την Ρεάλ Μαδρίτης στα 23,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιο οικονομικός ο Πατρίς Εβρά, τον οποίο η Γιουνάιτεντ κοστολογεί 2,4 εκατομμύρια ευρώ, διανύει εξάλλου το 33ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο Κονσιενλί είναι στα 10,7 εκατομμύρια ευρώ. Κλείνοντας το κεφάλαιο της άμυνας ο Ντεμπουσί της Νιουκάστλ κοστίζει 8,25 εκατομμύρια ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται.

Στη μεσαία γραμμή και την επίθεση τα πράγματα... αγριεύουν. Ο Καμπάι της Παρί Σεντ Ζερμέν αξίζει 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Γιουβέντους έχει θέσει την τιμή του Πολ Πογκμπά στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε, ότι η Τσέλσι έκανε πρόταση για τον Γάλλο μέσο, η οποία προσεγγίζει τα 61 εκατομμύρια. Ο Ματουιντί, αγγίζει τα 8,25 εκατομμύρια. Στην επίθεση ο Καρίμ Μπενζεμά θα κοστίζει σε όποια ομάδα θελήσει να τον αγοράσει 48 εκατομμύρια και πάνω, ενώ ο Αντουάν Γκριζμάν της Ρεάλ Σοσιεδαδ 19,2 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος ο Βαλμπουενά της Μαρσέιγ προσεγγίζεται στα 5,75 εκατομμύρια ευρώ.

Βέλγιο: 278, 25 εκατομμύρια ευρώ

Το Βέλγιο είναι η τρίτη πιο ακριβή ομάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Βελγίου είναι στην καλύτερή τους φάση και στις ομάδες τους πληρώνονται ακριβά... Ξεκινάμε, με τον τερματοφύλακα της Τσέλσι, Τίμπο Κουρτουά, ο οποίος κοστολογείται στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βίνσεντ Κομπανί της πρωταθλήτριας ομάδα της Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, τον αξιώνει στα 38,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αλντερβέιρελντ της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο πιο οικονομικός ποδοσφαιριστής καθώς η αξία του ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Φελαϊνί της Γιουνάιτεντ κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια, 1,5 παραπάνω είναι η αξία του Βίτσελ ενώ ο Μιραλάς αγγίζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο πιο ακριβός είναι ο Έντεν Αζαρ της Τσέλσι, 65 εκατομμύρια ευρώ. Ο Λουκάκου στα 23,5, ο Βερτόνγκεν στα 28,5 και ο Μέρτενς στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ολλανδία: 118,75 εκατομμύρια ευρώ

Η Ολλανδία είναι οικονομική αλλά ποιοτική ομάδα, αν εξαιρέσει κανείς τα 45 εκατομμύρια που αξίζει ο Φαν Πέρσι και τα 15,75 που αξιώνει η Μπάγερν τον Άρεν Ρόμπεν, υπόλοιποι ποδοσφαιριστές κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος. Ο Σίλεσεν του Άγιαξ κοστίζει 6,25, ο Ντ Γιονγκ της Μίλαν 13,5 ο Φερ 14 εκατομμύρια ευρώ, ο Λενς κοστολογείται στα 8,25, ο Σνάιντερ στα 8 εκατομμύρια από την Γαλατά και ο Μέμφις Ντεπάι στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

Γερμανία: 303,75 εκατομμύρια ευρώ

Πρόκειται για την πιο ακριβή ομάδα του Μουντιάλ 2014. Ο πιο φθηνός Γερμανός είναι ο Κλος, ο οποίος είναι στην δύση της καριέρας του και κοστολογείται από τη Λάτσιο 5 εκατομμύρια ευρώ. Ας τους δούμε όλους αναλυτικά:

Μάνουελ Νόιερ: 32 εκατομμύρια ευρώ

Φίλιπ Λαμ: 24,5 εκατομμύρια ευρώ

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: 28 εκατομμύρια ευρώ

Τόνι Κρόος: 30 εκατομμύρια ευρώ

Μαριο Γκέτσε: 32,5 εκατομμύρια ευρώ

Τόμας Μίλερ: 34,5 εκατομμύρια ευρώ

Ζερόμ Μπόατενγκ: 26 εκατομμύρια ευρώ

Μπένετικτ Χέβεντες: 15,75 εκατομμύρια ευρώ

Τζούλιαν Ντράξλερ: 17,5

Ματς Χούμελς: 36,5

Μεζούτ Οζίλ: 40 εκατομμύρια ευρώ

Μίροσλαβ Κλόζε: 5 εκατομμύρια ευρώ

Σάμι Κεντίρα: 25 εκατομμύρια ευρώ

Βραζιλία: 260 εκατομμύρια ευρώ

Οι διοργανωτές, Βραζιλιάνοι, βρίσκονται σχετικά ψηλά στο χρηματιστήριο του Μουντιάλ καθώς η αξίας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 260 εκατομμύρια ευρώ. Ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι, όπως καταλαβαίνετε, ο άσσος της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ Τζούνιορ και κοστολογείται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Τον ακολουθούν ο συμπαίκτης του στην Βαρκελώνη, Ντάνι Άλβες που η αξία του εκτιμάται στα 28 εκατομμύρια, ο Χουλκ στα 21,8, ο Ερνάνες της Ίντερ κοστίζει 15,5 ο Νταβίντ Λουίζ 23 εκατομμύρια ευρώ, ο Λουίζ Γκουστάβο κοστολογείται στα 21 εκατομμύρια και ο Μαρσέλο στα 30,5. Από εκεί και πέρα, ο Παουλίνιο της Τότεναμ στα 32,5 και ο Ζούλιο Σέζαρ, μόλις 1 εκατομμύριο.

Αργεντινή: 293, 75 εκατομμύρια

Μετά την Γερμανία, η «αλμπισελέστε» είναι η δεύτερη πιο ακριβή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λίο Μέσι ηγείται καθώς η αξία του φτάνει στα 71 εκατομμύρια ευρώ και τον ακολουθεί ο Σέρχιο Κουν Αγκουέρο, ο οποίος κοστίζει 55 εκατομμύρια. Ο Ρομέρο της Μονακό αξιώνεται στα 9,5 εκατομμύρια, ο Ζαμπαλέτα στα 20,5 ο Γκάγκο στα 5,25, Ο Ντι Μαρία της Ρεάλ κοστολογείται στα 36,5 εκατομμύρια, ο Ιγκουαΐν 36 και ο Μπίλια 6 εκατ, ο Γκαράι 13,5 εκατ, ο Ρόχο 11, 5 και ο Λαβέτσι 29 εκατομμύρια.

Κολομβία και Κοστα Ρϊκα: Μαζί...145 εκατομμύρια ευρώ

Στα προημιτελικά η Κόστα Ρίκα και η Κολομβία μαζί πλησιάζουν στο...μισό την ομάδα της Γερμανίας. Χωρίς τον Φαλκάο που η αξία του είναι 45 εκατομμύριια μαζι θα συμπλήρωναν 100 εκατομμύρια με το ζόρι. Στην Κολομβία ο Κουαδράδο της Φιορεντίνα αξιζει 19,5 εκατομμύρια, ενώ ο Χάμες Ροντρίγκες 9 εκατομμύρια ευρώ. Στους ακριβούς είναι και ο Τζάκσον Μαρτίνεζ, με την τιμή του να προσεγγίζει τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Στην Κόστα Ρίκα ο πιο αριβός είναι ο Κέιλορ Νάβας στα 4,9 εκατομμύρια, ακολουθεί ο Τζόελ Κάμπελ στα 3,1 και ο Μπράιαν Ρουίζ στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα