Ένα εκατ. ευρώ πουλάει το Αλάτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης

17:41 3/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Έτσι, πουλάει το εστιατόριό του προκειμένου, όπως αναφέρει το secret, να μη βρει κανείς πάτημα και του κάνει σύσταση περί ασυμβίβαστου.

Σύμφωνα με το ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η σύζυγός του, η οποία είναι υπεύθυνη στο εστιατόριο, αποφάσισαν να βάλουν πωλητήριο στην επιχείρηση και ζητούν ένα εκατομμύριο ευρώ για να περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Το εστιατόριο άνοιξε το 2005

και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε στέκι καλλιτεχνών, πολιτικών και πολλών άλλων. Αυτή η επιχείρηση ήταν το όνειρο του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ήθελε να κάνει γνωστά τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης και στην Αθήνα.

Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος -με προϋπηρεσία στο θρυλικό French Laundry- ήταν ο πρώτος που επιμελήθηκε το μενού, πάντα πιστός στις αρχές της κρητικής κουζίνας. Όλα τα υλικά που μπαίνουν στην κουζίνα του προέρχονται από τα Χανιά(και το Ρέθυμνο. Τα παξιμάδια έρχονται από τον ξυλόφουρνο του Δενδράκη, τα κατσίκια από τη Γραμβούσα, τα λουκάνικα από το Κόκκινο Μετόχι, τα τυριά από τα Περβολάκια.

Η μπουγάτσα από τα χέρια της γυναίκας του κύριου Ιορδάνη (πασίγνωστος στα Χανιά για την περίφημη μπουγάτσα του). Τα γλυκά του κουταλιού τα κάνει η Χρύσα και είναι αγροψημένα στους χυμούς τους και όχι πνιγμένα στα σιρόπια και τις ζάχαρες. Kαι, βεβαίως, τα ντολμαδάκια είναι διά χειρός κ Αργυρώς, της μητέρας του κ. Θεοδωράκη.

Το Αλάτσι βρίσκεται πίσω από το Χίλτον και στεγάζεται στους χώρους του παλιού και θρυλικού Delice. Γήινα χρώματα, φωτογραφίες από την Κρήτη και τα γκράφιτι του Bill Γρυπάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα