Πώς η κυβέρνηση άδειασε τον… γαλάζιο Φούχτελ στην έδρα του

Οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ πηγαίνουν αρκετά πίσω, καθώς ο..Φούχτελος, όπως τον είχε βαφτίσει η Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή, ήταν από τους πρώτους Γερμανούς που ανέλαβαν να βελτιώσουν εμπράκτως τις ελληνογερμανικές σχέσεις σε πολλά επίπεδα.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Και όμως, η νυν ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να ξεχάσει τον κύριο Φούχτελ,

ο οποίος φέρεται ταυτισμένος με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσι, η κυβέρνηση αρνείται να παραστεί δια των επίσημων εκπροσώπων της στην Ελληνογερμανική Συνέλευση που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Σημειώνεται πως στην επίσημη πρόσκληση αναφέρονται τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλης όσο και ο Έλληνας πρέσβης στη Γερμανία Θεόδωρος Δασκαρόλης ως συμμετέχοντες, οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να παρευρεθούν επισήμως στις εργασίες. Αντίθετα, πολλοί γνωστοί αυτοδιοικητικοί, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο για τις εργασίες της συνέλευσης.

Τη μη επίσημη παρουσία της ελληνικής πολιτείας μάλιστα φέρεται να διαμήνυσε στο Βερολίνο μέσω του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βαλτερ Στάινμαϊερ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θεωρεί τη συνέλευση «παράλληλη δομή» ως προς το ελληνικό κράτος και αρνείται, κατ’ αυτό τον τρόπο, να τη νομιμοποιήσει.

Η κίνηση του κυρίου Κοτζιά, πάντως, φέρεται ήδη να έχει προκαλέσει ανησυχία και εκνευρισμό σε γερμανικούς πολιτικούς κύκλους στο Βερολίνο, οι οποίοι βλέπουν την ελληνική πλευρά να χτυπάει…μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Παράλληλα και η συμμετοχή από γερμανικής πλευράς στις εργασίες της Συνέλευσης ήταν σημαντικά μειωμένη, όπως παρατηρήθηκε στο εναρκτήριο event που έλαβε χώρα στο Abgeordnetenhaus του Βερολίνου, με αρκετούς να εικάζουν πως, δίχως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας και με φθίνον ενδιαφέρον από την πλευρά της Γερμανίας, το μέλλον του θεσμού που ιδρύθηκε το 2010 μόνο ευοίωνο δεν μπορεί να είναι.

The post Πώς η κυβέρνηση άδειασε τον… γαλάζιο Φούχτελ στην έδρα του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα