Πονοκέφαλος οι φορολογικές δηλώσεις: Πως μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές μετά την εκκαθάριση

Παράταση μέχρι τις 15-20 Ιουλίου αναμένεται να πάρει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς έληγε στις 30 Ιουνίου. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι είναι η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 12 δόσεις με πρώτη καταβολή στις 31 Ιουλίου.

«Καυτός» μήνας αναμένεται να είναι ο Ιούλιος για πέντε εκατομμύρια φορολογούμενους που μέχρι την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα θα πρέπει να πληρώσουν έως και πέντε διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα, τα αυτοκίνητα

και τα ακίνητα τους.

Τα νοικοκυριά καλούνται να εξοφλήσουν μέχρι τέλος του μήνα την πρώτη δόση του φόρου που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων όπως επίσης και τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης και τον φόρο πολυτελείας.

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μπορούν να κάνουν ρύθμιση και να πληρώσουν σε δώδεκα μήνες με ελάχιστη δόση τα 15 ευρώ. Η διευκόλυνση αυτή θα παρέχεται σε όσους φορολογούμενους αποδείξουν με παραστατικά και έγγραφα ότι δεν διαθέτουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία για να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος κ.λ.π..

Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα μπορέσουν να εξοφλήσουν την οφειλή, με ετήσιο επιτόκιο 8,5%, σε έως 12 μηνιαίες δόσεις. Οι φορολογούμενοι μπορούν με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου ενώ είναι φορολογικά ενήμεροι απέναντι στην εφορία.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα