Πολιτικό «dettol» στον Καραμανλή από τον Μιχελάκη: Δεν τον άκουσα να στηρίζει Μεϊμαράκη

Οι δημοσιογράφοι έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη προς την κυριολεκτική σημασία λέξεων και τοποθετήσεων. Μόνο στο δημοσιογραφικό του DNA μπορεί να αποδοθεί λοιπόν η άποψη που εξέφρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Σε συνέντευξή του είπε πως δεν άκουσε τον Κώστα Καραμανλή να υποστηρίζει δημοσίως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κατευνάσει

τα πνεύματα και την όποια αντιπαράθεση μετά την επικράτηση τού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό του το αναγνωρίζουμε. Αλλά... Ναι είναι αυτό το «καταραμένο» αλλά που ανατρέπει τα πάντα. Και στην περίπτωσή μας είναι η βάση όλων.

Ναι όντως ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε βγήκε δημόσια να υποστηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο. Και ούτε θα το έκανε, επειδή η τελευταία δημόσια δήλωση του Κώστα Καραμανλή πρέπει να ήταν κάπου εκεί το 2009 όταν προκήρυξε εκλογές. Από τότε η σιγή του ήταν «νεκρική». Μόνο εντός του γραφείου του μιλάει, εκεί που οι πόρτες είναι κλειστές και η καταγραφή αδύνατη. Εκεί λοιπόν είχε δώσει το... δαχτυλίδι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το μάθαμε όλοι.

Είτε οι εντός του κόμματος, είτε οι εκτός. Και επειδή ο Γιάννης Μιχελάκης δεν είναι εκτός του κόμματος, ούτε έχει άγνοια, θα του ταίριαζε γάντι το «ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι».

Ό,τι και να λέει ο Γιάννης Μιχελάκης, η ήττα του Καραμανλή και των μηχανορραφιών του ήταν συντριπτική. Όχι λόγω της ποσοστιαίας διαφοράς μεταξύ Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη, αλλά λόγω του ότι ο πρώτος θεωρείτο ως το απόλυτο αουτσάιντερ μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ξεχνάμε τις δημοσκοπήσεις των πρώτων μηνών που η διαφορά των των Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα ήταν χαοτική σε σχέση με τους άλλους δύο; Όχι, αυτά δεν ξεχνιούνται και ούτε ο Κώστας Καραμανλής το ξεχνάει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας νέος άνθρωπος, 47 ετών, κατάφερε να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές έχοντας πολεμήσει μέχρι και το ίδιο του το όνομα το οποίο μόνο καλό δεν του έκανε σε αυτήν την διαδικασία. Καλείται τώρα να αναδημιουργήσει την Νέα Δημοκρατία μετατρέποντάς την σε ένα κόμμα με αρχές, διαδικασίες, αξιοκρατία, υποδειγματικά οικονομικά και μακρυά από βαρονίες, δαχτυλίδια, μηχανορραφίες και μυστικισμό. Καλείται με λίγα λόγια να απομακρύνει την ΝΔ όσο πιο μακρυά γίνεται από τον Καραμανλισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ που σχολιάστηκε η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ αναφέρεται ως ένα «συντηρητικό και προβληματικό κόμμα».

Τώρα, όσον αφορά τον Γιάννη Μιχελάκη, αφού προσπάθησε να «ξεπλύνει» τον Κώστα Καραμανλή, μέσω της εκπομπής «Πριν λαλήσει ο πετεινός» με τον Κωστή Παπαδάκη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, εξέφρασε την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει το ύφος του νέου αρχηγού της, αλλά «πρέπει να βασίζεται στις αρχές που έβαλε ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής». Μάλιστα.

Κυριάκο, κάνε τα αντίθετα.

The post Πολιτικό «dettol» στον Καραμανλή από τον Μιχελάκη: Δεν τον άκουσα να στηρίζει Μεϊμαράκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα