Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη η «Σκότλαντ Γιαρντ»

06:26 3/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Μία αγγελία που δεν περίμεναν να βρουν θα ανακαλύψουν όσοι κοιτάζουν αυτές τις μέρες στα «Πωλείται» του real estate καθώς βγαίνει στο σφυρί η Σκότλαντ Γιαρντ. Ναι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου βγαίνει στο σφυρί! Για την ακρίβεια τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας θα πωληθούν προς 250 εκατομμύρια λίρες.

Η αστυνομία προχώρησε στην πώληση επειδή θέλει να κερδίσει χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να καταπολεμήσει το έγκλημα. Το κτήριο στεγάζει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της αστυνομίας από το

1967 ενώ είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο χάρη στην τριγωνική πινακίδα του που έχει «πρωταγωνιστήσει» σε χιλιάδες τηλεοπτικά, αστυνομικά ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια.

Το κτίριο διατήρησε την ονομασία Σκότλαντ Γιαρντ, όπως ονομαζόταν η έδρα της αστυνομίας του Λονδίνου η οποία, όταν ιδρύθηκε το 1829, βρισκόταν κοντά στο Κοινοβούλιο. Η αστυνομία αναμένεται να μετακομίσει σε έναν μικρότερο, πρώην αστυνομικό σταθμό που παραμένει άδειος εδώ και τρία χρόνια.

Το Κέρτις Γκριν, πάνω στον ποταμό Τάμεση, θα στεγάζει τα γραφεία από το 2016 και θα ονομάζεται απλώς «Σκότλαντ Γιαρντ». Η μετακόμιση θα βοηθήσει την αστυνομία να εξασφαλίσει έξι εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση ενώ δεν θα χρειαστεί να επενδύσει τα 50 εκατομμύρια λίρες που απαιτούνται για την ανακαίνιση της έδρας της.

Το Κέτρις Γκριν θα διαθέτει γραφεία για 1.000 αστυνομικούς, σχεδόν δηλαδή τους μισούς από όσους στεγάζονταν στο παλαιό κτήριο. Η περιστρεφόμενη τριγωνική πινακίδα θα μεταφερθεί στον καινούριο χώρο. «Οι Λονδρέζοι έχουν στηρίξει την προσπάθειά μας να θέσουμε τους αστυνομικούς πάνω από τα κτίρια. Μετατρέποντας αχρησιμοποίητα, εγκαταλειμμένα κτίρια σε εργαλεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας, δίνουμε στους αστυνομικούς τα εργαλεία που χρειάζονται», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

The post Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη η «Σκότλαντ Γιαρντ» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα