Ποιοι υπουργοί κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους αν γίνει ανασχηματισμός;

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει να κάνει αύριο ανασχηματισμό για να αλλάξει την εικόνα της Κυβέρνησης. Ποιων υπουργών η καρέκλα θα έτριζε σε μια τέτοια περίπτωση;

Η νέα στήλη ASKOOL απαντάει καθημερινά σε μια ερώτηση των αναγνωστών. Σήμερα την απάντηση στο ερώτημα δίνει ο ρεπόρτερ ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Ελευθερόπουλος.

Ερώτηση: Αν γινόταν

αύριο ανασχηματισμός, ποιοι υπουργοί της Κυβέρνησης θα κινδύνευαν να χάσουν τη θέση τους;

Απάντηση: Ανασχηματισμός; Πού χρόνος για τέτοιες πολυτέλειες. Με δεδομένο πως το τελευταίο που θα περνούσε σήμερα έστω και σαν φευγαλαία σκέψη από το μυαλό του πρωθυπουργού είναι το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, το να επιχειρήσει κανείς να τεστάρει τις επιδόσεις των μελών του κυβερνητικού σχήματος και να μετρήσει την αποδοτικότητά αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο εγχείρημα μιας και μέχρι στιγμής μια τέτοια καταγραφή δεν έχει γίνει ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα ούτε φυσικά και από τα πρόσωπα που αποτελούν το στενό του περιβάλλον.

Μια πρώτη εκτίμηση του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο αλλά και η γενικότερη παρουσία των υπουργών σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο είναι σίγουρο πως διαφορετικά «διαβάζεται» από το Μαξίμου και διαφορετικά από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Και το λέω αυτό για να εξηγήσω πως μπορεί ο υπουργός που έχει βρεθεί περισσότερο από όλους στο στόχαστρο της κριτικής να είναι ο Νίκος Φίλης, εντούτοις είναι από τους τελευταίους η καρέκλα του οποίου θα έτριζε σε ενδεχόμενο ενός αιφνιδιαστικού ανασχηματισμού.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως όσα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στο επίκεντρο κάθε είδους κριτικής τόσο από τον τύπο όσο και από την αντιπολίτευση είναι αυτά για τα οποία η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού παραμένει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Αντιθέτως η όποιας μορφή ενόχληση ή και δυσαρέσκεια μπορεί να εντοπισθεί σε υπουργούς τα ονόματα των οποίων σπανίως εμφανίζονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τριών υπουργών που παρότι δεν φημίζονται και για την συχνή τους παρουσία στο αντιπολιτευτικό κατηγορητήριο έχουν με τον τρόπο τους ο καθένας προκαλέσει ενοχλήσεις, ελεγχόμενη δυσαρέσκεια αλλά και αμηχανία στο Μαξίμου. Από τους τρεις αυτούς υπουργούς μονάχα ο ένας είναι καθαρόαιμο τέκνο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι άλλοι δύο αποτελούν μεταγραφικές και συμμαχικές κινήσεις του τελευταίου έτους.

Με τον Θ. Δρίτσα να αποτελεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του έναν μόνιμο πονοκέφαλο του πρωθυπουργού καθώς δεν χάνει ευκαιρία να κριτικάρει δημοσίως την κορυφαία κυβερνητική επιλογή της αποκρατικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, με τον Γιάννη Τσιρώνη να χρεώνεται τις τελευταίες ημέρες του 2015 μια ΚΥΑ που άναψε φωτιές σε επίπεδο κόμματος και τον Νίκο Τόσκα να εκθέτει την κυβέρνηση «δέρνοντας» συνταξιούχους έξω από την Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπογραμμίσει τα ονόματά τους σε μια λίστα που ακόμα δεν έχει ανασυρθεί από το τελευταίο συρτάρι του γραφείου του.

Και αν για τις δύο «πράσινες» μεταγραφές μια ενδεχόμενη απομάκρυνση δεν θα προκαλούσε και ιδιαίτερους τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ισχύει το ίδιο και για τον υπουργό που συμπληρώνει την τριάδα μιας και το όνομα και η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς.

The post Ποιοι υπουργοί κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους αν γίνει ανασχηματισμός; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα