Κεντροαριστερά: Ασκήσεις εκτόνωσης πριν την επόμενη θύελλα και συναντήσεις με Μητσοτάκη

Μια δόση ομαδικής ψυχοθεραπείας επιχείρησαν χθες οι βουλευτές του Ποταμιού σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στο κίνημα μετά τις συνεχείς αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών του κόμματος για την πολιτική του στρατηγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε στα μέλη της ΚΟ ότι θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν το Κίνημα που οδεύει ολοταχώς στο δεύτερο συνέδριό του και να αφήσουν τις δηλώσεις που αφορούν τους άλλους πολιτικούς χώρους. “Ας κοιτάξουμε λίγο το Κίνημα” φέρεται να είπε ο επικεφαλής, που δημοσίως πάντως υποστηρίζει ότι οι διαφορετικές θέσεις

που εκφράζουν οι βουλευτές δεν αποτελούν πρόβλημα για το κόμμα. Το κλίμα σκίασε πάντως η επιστολή παραίτησης από το Ποτάμι ενός πρώην βουλευτή, του Κυριάκου Χαρακίδη από τη Δράμα, που αποχώρησε από το κίνημα λέγοντας ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει "πότε το Ποτάμι θα αποφασίσει να κάνει συνέδριο και τι είδους συνέδριο για να πάρει αποφάσεις".

Η στόχευση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να χαμηλώσουν οι τόνοι μέχρι το συνέδριο, όπου θα πρέπει να αποφασιστεί η κεντρική πολιτική γραμμή και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το εάν το κόμμα θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του, ή το εάν θα πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα στο χώρο του κέντρου μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κεντροαριστερά σχήματα.

Η σημερινή του βέβαια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δε βοηθά να χαμηλώσουν οι τόνοι, καθώς μοιραία το ενδιαφέρον όλων θα μονοπωλήσει η ταύτιση των δυο αρχηγών στο μεταρρυθμιστικό χώρο – υπό αυτή την έννοια το κέρδος του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι να καταφέρει να διαφοροποιήσει το δικό του πολιτικό στίγμα από αυτό του Προέδρου της ΝΔ.

Τι είπαν Φώφη και Βενιζέλος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει την Παρασκευή και η Φώφη Γεννηματά, που στη σημερινή της τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη δική της δέσμευση για δημιουργία της Δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, με καθολική ψηφοφορία από τη βάση και ανοιχτές διαδικασίες. Για την ώρα το Ποτάμι δεν δείχνει να ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα, γεγονός που σχολίασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι η συζήτηση αυτή δε θα τελειώσει σε λίγες μέρες, ούτε με την πρώτη άρνηση – άρα χρειάζεται σοβαρότητα και όχι βιασύνες. Ο ίδιος επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να παίξει προσωπικά κάποιον κομματικό ρόλο σε αυτό το σχήμα, αλλά το ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και η αναβίωση ενός “ισχυρού, πολυσυλλεκτικού αξιόπιστου κέντρου”.

«Ναι» Παπανδρέου στην πρόσκληση της Γεννηματά

Θετικός στην πρόταση-πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κοπή της πίτας του Κινήματος σε πολυχώρο της οδού Πειραιώς. Υποστήριξε ότι πρέπει «να διαδραματίσουμε ρόλο για την ενότητα του ευρύτερου χώρου με προοδευτικό πρόσημο». Πρόσθεσε ότι το Κίνημα θα συμβάλλει για μια προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα ισότιμα και χωρίς προαπαιτούμενα. Κράτησε παράλληλα σαφείς αποστάσεις από τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν αρκεί η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά είναι απαραίτητη η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και η συζήτηση θα πρέπει να στοχεύει σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο. Βέβαια, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν ιδιαίτερες επιφυλάξεις για τον πρώην πρωθυπουργό, λόγω του τρόπου που αποσκίρτησε από το ΠΑΣΟΚ, πλην όμως κάποιοι εκτιμούν πως χάριν της ενότητας του χώρου μπορεί να μαχαίρια του πολέμου να μπουν προσωρινά στα θηκάρια.

The post Κεντροαριστερά: Ασκήσεις εκτόνωσης πριν την επόμενη θύελλα και συναντήσεις με Μητσοτάκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα