Ποια γερμανική εταιρεία παραδέχεται τις μίζες επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου

Άλλη μία αποκάλυψη εκ Γερμανίας αυτήν την φορά έρχεται να ρίξει φως στην σκοτεινή υπόθεση με τις μίζες στους εξοπλισμούς και στην υπουργεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Αμύνης μετά και τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Αντώνης Κάντας.

Συγκεκριμένα παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα

προκειμένου να πάρει συμβόλαια, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall Electronic Systems, κ. X.. Ο εν λόγω κύριος έκλεισε το γραφείο του στην Ελλάδα και έφυγε άρον άρον για τη Γερμανία, όπου βέβαια αναγνώρισε στην εισαγγελία της Βρέμης τις παράνομες πράξεις της εταιρείας του στο τέλος της θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην απολογία του στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, ο άλλοτε αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών (από το 1996 έως το 2002) του υπουργείου Αμυνας, Αντώνης Κάντας, ομολόγησε ότι είχε λάβει: ποσό 1,7 εκατ. ευρώ από δύο συνεργάτες του αντιπροσώπου του προμηθευτή των αρμάτων και ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τον αντιπρόσωπο της Rheinmetall. Η Rheinmetall Electronic Systems είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό ηλεκτρονικού εξοπλισμού των αρμάτων μάχης Leo-2 (συστήματα διεύθυνσης βολής) αλλά και στην προμήθεια των συστημάτων εδάφους αέρος Asrad.

Σημειώνεται πως στα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας στο Κολωνάκι είχαν εισβάλει στις αρχές του Φθινοπώρου εισαγγελείς από την Γερμανία και την Ελλάδα για την υπόθεση των συμβάσεων εξοπλισμού των υποβρυχίων τύπου 209.

Όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, η γερμανική εταιρεία, αναγνώρισε ότι είχαν γίνει παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα, με την προσθήκη ότι «αυτές έχουν τελεστεί πολλά χρόνια πριν». Η Rheinmetall συνεργάζεται με την εισαγγελία της Βρέμης για την αποκάλυψη των πληρωμών αυτών. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να διευκρινίσει πάντως τι αφορούσαν αυτές οι παράνομες πληρωμές. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Rheinmetall μέχρι το 2007, κ. Π.Ε., πρώην αξιωματικός, ήταν αντιπρόσωπος και της εταιρείας της Βρέμης Αtlas.

O νομικός παραστάτης του εμφανίσθηκε στις ελληνικές ανακριτικές αρχές και δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να συνεργασθεί με τους ανακριτές. Ωστόσο, σύμφωνα με γραπτές απαντήσεις που έχει δώσει στις γερμανικές αρχές, αρνείται κάθε ανάμειξη σε παράνομες πληρωμές. Ενα μέρος των χρημάτων που κατέβαλε σε τρίτους ο Ελληνας αντιπρόσωπος δόθηκε μέσω της εταιρείας Investment Trust & Management Fiduciaire, η οποία εδρεύει στην οδό Rue Cendriex στη Γενεύη και φαίνεται ότι «κατασκευάστηκε» -πρόκειται για εταιρεία κατεπι-στευματοδόχο- από δύο υπαλλήλους γαλλικής τράπεζας στην ελβετική μητρόπολη. Οι δύο αυτοί υπάλληλοι είχαν ανάμειξη και στη διαχείριση των λογαριασμών στελέχους της Siemens.

Keywords
Τυχαία Θέματα