Πνεύμα αντιλογίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε τον αρχιτέκτονα του αεροδρομίου για τα… άθλια σχέδια και μετά πήγε στα εγκαίνια [βίντεο]

Την περασμένη εβδομάδα τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα εγκαίνια του νέου πολυτελούς αεροδρομίου της Πιονγιάνγκ. Το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στην σύζυγο του Ρι Σολ Γιου.

Το νέο αεροδρόμιο διαθέτει πολυτελή καταστήματα, καφετέριες, ένα συντριβάνι από το οποίο ρέει σοκολάτα και στόχος του Κιμ Γιονγκ Ουν

είναι από την 1η Ιουλίου, που θα λειτουργεί επίσημα το νέο αεροδρόμιο της χώρας, να προσελκύσει πτήσεις από την Κίνα και την Ρωσία.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα της Ασίας, Diplomat, ο αρχιτέκτονας του φιλόδοξου πρότζεκτ, Ma Won Chun, είναι «απών» από τις φωτογραφίες των εγκαινίων, που δόθηκαν στην δημοσιότητα και ο λόγος είναι, ότι από τον Νοέμβριο του 2014, ο αρχιτέκτονας, που η ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι βρίσκεται πίσω από πολλά φιλόδοξα πρότζεκτ στην Βόρεια Κορέα, δεν ζει πια!

Ο λόγος; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εκτελέστηκε μαζί με άλλους πέντε αξιωματούχους τον Νοέμβριο του 2014 επειδή τα σχέδια που έκανε για το αεροδρόμιο δεν άρεσαν στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο αρχιτέκτονας εκτελέστηκε για «διαφθορά και επειδή απέτυχε να ακολουθεί διαταγές», αλλά η εκτέλεσή του συνέπεσε με μία έκθεση που εξηγούσε ότι οι εργασίες στο αεροδρόμιο αναστέλλονται, επειδή τα σχέδια δεν άρεσαν στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση των κρατικών μέσων της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ζητήσει να ανασταλούν οι εργασίες στο αεροδρόμιο, επειδή «εντοπίστηκαν ελαττώματα και οι αρχιτέκτονες απέτυχαν να λάβουν υπόψη τους τις ιδέες του κόμματος για ένα αεροδρόμιο, που με την αρχιτεκτονική του ομορφιά θα δείχνει την εθνική ταυτότητα και την ψυχή της Βόρειας Κορέας».

The post Πνεύμα αντιλογίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε τον αρχιτέκτονα του αεροδρομίου για τα… άθλια σχέδια και μετά πήγε στα εγκαίνια [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πνεύμα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Εκτέλεσε, [βίντεο],pnevma, kim giongk oun, ektelese, [vinteo]