Πληρώνουμε πέντε εκατομμύρια ετησίως για τις μετακινήσεις των βουλευτών

Οι Έλληνες φορολογούμενοι φαίνεται πως πληρώνουν το… μάρμαρο για τις μετακινήσεις των βουλευτών. Ένα κόστος που αγγίζει ετησίως τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί το κόστος αυτό να έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς μπήκε «limit up» στα 1.800 κυβικά εκατοστά, ωστόσο τα ποσά που διατίθενται κάθε μήνα για την συντήρηση του γκαράζ της Βουλής είναι αρκετά υψηλό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, οι βουλευτές του Λεκανοπεδίου δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικών εκατοστών και αυτοί

της περιφέρειας έως 1.800 κ.ε. Παράλληλα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα για τα έξοδα κίνησης που κυμαίνεται από 290 έως 480 ευρώ για τον καθένα. Το παράδοξο ωστόσο είναι πως το συγκεκριμένο επίδομα το λαμβάνουν είτε έχουν αυτοκίνητο, είτε όχι.

Όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο γκαράζ της Βουλής έχουν αποκτηθεί με την μέθοδο leasing. Στις συγκεκριμένες εταιρείες καταβάλλεται ένα ποσό της τάξης των 1.100 έως 1.200 ευρώ τον μήνα για τα μεγάλου κυβισμού και 700 με 750 ευρώ για τα μικρότερα.

Συγκεντρώνοντας τα κόστη υπολογίζεται πως ετησίως καταβάλλονται σε leasing 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό για τα έξοδα κίνησης αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Από τους 300 αντιπροσώπους μας, μόλις 27 αρνήθηκαν να λάβουν αυτοκίνητο. Οι 17 από αυτούς είναι της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τους εξής: Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννη Μιχελάκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Βασίλη Κικίλια, Προκόπη Παυλόπουλο, Ανδρέα Ψυχάρη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Γεωργία Μαρτίνου, Άκη Γεροντόπουλο, Γιώργο Ορφανό, Παύλιο Σιούφα, Φεβρωνία Πατριανάκου και Φωτεινή Αραμπατζή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής: Μανώλης Γλέζος, Δημήτρης Κοδέλα, Παναγιώτης Σταθάς, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και Αθανάσιος Γερμανίδης.

Από το ΠΑΣΟΚ: Κώστας Σκανδαλίδης, Απόστολος Κακλαμάνης και Γιώργος Παπανδρέου, ενώ από την ΔΗΜΑΡ οι Φώτης Κουβέλης, και Γιάννης Πανούσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα