Ετοιμάζουν κόμμα οι νοσταλγοί της χούντας – Ποιοι θα συμμετέχουν

Νοσταλγοί της επταετίας, υπερήλικοι απριλιανοί και νέας κοπής «χουντικοί» μαζεύτηκαν ανήμερα της 21ης Απριλίου στο ξενοδοχείο «President», σε μια περίεργη σύναξη, που έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Στόχος ήταν, όπως ανέφερε ένας εκ των πρωτεργατών της συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, «όχι να νοσταλγήσουν την επταετία, αλλά να μιλήσουν με όρους μέλλοντος», αφήνοντας να εννοηθεί πως το επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρξουν νέες κινήσεις.

Όπως δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά», η φρασεολογία θύμιζε εκείνη της Χρυσής Αυγής,

όμως η πρωτοβουλία είχε σαφείς αποστάσεις από το κόμμα του Μιχαλολιάκου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Ιωάννης Μακαρέζος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ανιψιός του δικτάτορα), η σύζυγος του Ιωάννη Λαδά, ο πρώην υφυπουργός και ευρωβουλευτής Σπύρος Ζουρνατζής και πολλοί αξιωματικοί των Ε.Δ. εν αποστρατεία, ενώ χαιρετισμό έστειλε και η σύζυγος του αποθανόντα δικτάτορα, Δέσποινα Παπαδοπούλου. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση έκλεισε με χουντικά άσματα που έπαιζε μπάντα.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, που υπήρξε στο παρελθόν ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως «αναζητούμε τη συνένωση δυνάμεων του εθνικιστικού χώρου και μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν αποκλείεται να κατεβάσουμε ένα εθνικιστικό σχήμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές», ενώ παραδέχτηκε πως «υπάρχει μια κινητικότητα στον εθνικιστικό χώρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα