Πέθανε ο κινηματογραφικός μουσικοσυνθέτης Ριτσιέρο Ορτολάνι

Απεβίωσε ο Ιταλός συνθέτης Ριτσιέρο Ορτολάνι σε ηλικία 87 ετών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε γράψει μουσική για περίπου 200 ταινίες και είχε συνεργαστεί με πολλούς διάσημους σκηνοθέτες.Ο Ορτολάνι πέθανε εχθές Πέμπτη στη Ρώμη από επιπλοκές που προκλήθηκαν από την βρογχίτιδα που τον ταλαιπωρούσε. Κατά τη διάρκεια της καριέρα του είχε συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες ενώ η μουσική του είχε «ντύσει» τις σκηνές από περίπου 200 ιταλικές, αμερικάνικες, αγγλικές και γερμανικές ταινίες.

Ο Ριτσιέρο Ορτολάνι

είχε γεννηθεί στο Πεζάρο και ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60, ως μουσικοσυνθέτης της ταινίας «Σκυλίσια Ζωή». Το τραγούδι της ταινίας με τίτλο «More», ήταν σε ερμηνεία της γυναίκας του Κατίνα Ρανιέρι ενώ κέρδισε και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού. Επίσης το σάουντρακ της ταινίας προτάθηκε για Γκράμι.

Επίσης για Χρυσή Σφαίρα είχε προταθεί το τραγούδι «Buena Sera, Mrs. Campbell» από την ταινία «Μadron» και η μουσική της κωμωδίας «Η Κίτρινη Ρολς-Ρόις» που είχε κυκλοφορήσει το 1964. Ο μουσικοσυνθέτης είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι «Forget Domani» από την ομώνυμη ταινία.

Τα τελευταία χρόνια ο Ορτολάνι είχε γράψει την μουσική για τις ταινίες: Άδοξοι Μπάσταρδοι, Django: Ο Τιμωρός και για την τριλογία του Ταραντίνο Kill Bill. Επίσης στην ταινία Drive ακούγεται το τραγούδι Oh my love που είχε γραφτεί από τον Ριτσιέρο.

Το 2013, ο Ριτσιέρο Ορτολάνι τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά, στο κινηματογράφο φεστιβάλ της Γάνδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα